fonduri mutuale

Fonduri Mutuale

Fondurile mutuale sunt produse de investitii care functioneaza intr-un cadru strict reglementat in Romania si care ofera:

  • transparenta 
  • lichiditate

OPCVM nu au un randament garantat iar performanta anterioara nu garanteaza randamentele viitoare. 

Descriere

Fondurile mutuale ofera posibilitati de investitie colectiva in diverse instrumente ale pietelor financiar-bancare si de capital, cu scopul obtinerii de castiguri mai mari decat cele din dobanzile la depozite, pe termen mediu si lung, in conditiile asumarii unor eventuale riscuri de catre investitori. Cu alte cuvinte, fondurile investesc banii persoanelor - denumite "investitori" - in actiuni, titluri de stat, etc., cu scopul obtinerii de profit pentru acestia. Fondurile mutuale sunt instrumente de investitii potrivite pe termen mediu si lung. Daca un investitor ramane in domeniul fondurilor mutuale pentru o perioada scurta de timp este posibil ca datorita comisioanelor de rascumparare a unitatilor de fond si a fluctuatiilor de pret, sa primeasca o suma mai mica decat investitia sa initiala.

Modalitatea de investire intr-un fond mutual este cumpararea unitatilor de fond. Valoarea unitatilor de fond se calculeaza zilnic si se publica in presa, in cazul nostru zilnic in Ziarul Financiar. Unitatile de fond pot fi oricand rascumparate pentru obtinerea valorii lor in bani. Castigurile investitorului in fonduri mutuale provin din diferenta de pret obtinuta la returnarea unitatilor de fond fata de suma platita la cumparare.  

Investeste in fonduri mutuale prin Alpha Bank

Alpha Bank Romania distribuie in prezent 7 fonduri mutuale administrate de Alpha Asset ManagementA.E.D.A.K., compania specializata de administrare a investitiilor a Grupului Alpha Bank. Din cele 6 fonduri mutuale, un fond este de obligatiuni guvernamentale europene, un fond diversificat cu alocare globala, 1 fond de actiuni si 3 sunt fonduri de tip fonduri de fonduri. Fondurile sunt denominate in euro. Investitia minima recomandata este de 500 euro, iar orizontul de investitie recomandat este cuprins intre 1 si 5 ani. Costurile de administrare sunt competitive. Fondurile sunt disponibile in toate unitatile Alpha Bank Romania.

OPCVM nu au un randament garantat iar performanta anterioara nu garanteaza randamentele viitoare.

 

Alpha Asset Management A.E.D.A.K.

Societatea de Administrare cu denumirea " Alpha Asset Management A.E.D.A.K." ("Societatea Anonima de Administrare a Fondurilor Mutuale"), divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank, cu sediul la Atena, este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia. Alpha Bank Romania distribuie fondurile mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K., oferind acces pe pietele financiare internationale prin instrumente financiare pe termen mediu si lung. 

Gama oferita de Alpha Asset Mangement A.E.D.A.K. permite investitorilor sa isi repartizeze fondurile pe care doresc sa le investeasca dupa propria lor preferinta, optand pentru participarea la diferite Fonduri Mutuale Alpha, in functie de orizontul de timp si de gradul de risc pe care sunt dispusi sa si-l asume. Alpha Asset Management A.E.D.A.K., avand o experienta indelungata in domeniul fondurilor mutuale, realizeaza performante sustinute ale portofoliului, cu riscuri investitionale scazute, acumuland randamente mari pe termen lung. 

Portofoliul detinut de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. permite alegerea dintr-o gama variata de fonduri mutuale: de obligatiuni, fonduri diversificate, fonduri de actiuni si fonduri de fonduri. 

Fondurile de obligatiuni sunt fondurile care investesc in principal in obligatiuni (titluri de stat sau corporative). 

Fondurile diversificate sunt fondurile care investesc atat in obligatiuni cat si in actiuni.

Fondurile de actiuni investesc in principal in actiuni ale societatilor listate la bursa. 

Fonduri de Fonduri sunt fondurile mutuale care investesc in alte fonduri mutuale. 

OPCVM nu au un randament garantat iar performanta anterioara nu garanteaza randamentele viitoare.


Fonduri de obligatiuni

Fondul Mutual Alpha Obligatiuni de Stat Europene Clasic Nr. Aprob. C.E.138/SUBIECT2/23.03.1993 Monitorul Oficial s.n. 176/B/19.03.1993

Investeste intr-un portofoliu diversificat de obligatiuni de stat cu un grad inalt de credibilitate, emise de mari state europene. Se adreseaza investitorilor cu un profil conservator, care urmaresc un randament satisfacator intr-un orizont mediu de timp.

 

Fondul Mutual Alpha Euro Aggregate Bond Clasic Nr. Aprob. CPC 20/SUBIECT9/23.09.1994 Monitorul Oficial s.n. 776/B/13.10.1994

Investeste in principal in obligatiuni denominate in euro care au fost emise de societati, state sau autoritati si institutii legate de state si care sunt tranzactionate pe piete organizate. Portofoliul poate include obligatiuni fara rating investitional, obligatiuni de pe piete emergente, precum si obligatiuni convertibile.  


Fonduri diversificate

Fondul Mutual Alpha Alocare Globala Diversificat Clasic Regula HCMC (Comisia Elena a Pietei de Capital) 17/657/20.04.2006 Monitorul Oficial s.n. 634/B/22.05.2006

Fondul detine un portofoliu diversificat, cu o alocare globala a activului si beneficiaza de o administrare activa. Investeste in principal in actiuni globale, in titluri de creante denominate in euro, in depozite si instrumente ale pietei monetare si investitii alternative, ca marfurile.

Se adreseaza investitorilor cu un profil de risc moderat, care au in vedere un orizont investitional mediu - lung si care doresc expunere la un portofoliu flexibil si diversificat, cu o alocare globala a activului.


Fonduri de actiuni

Fondul Mutual Alpha Actiuni Grecesti Strategie Agresiva Clasic - Regula HCMC (Comisia Elena a Pietelor de Capital) 29/458/7.11.2003 Monitorul Oficial s.n. 1771/B/28.11.2003

Investeste in principal in actiunile pietei de capital din Grecia, in special in actiuni ale societatilor dinamice care prezinta perspective de dezvoltare, listate la Bursa din Atena.

Fondul va profita de oportunitatile speculative pentru a obtine castiguri de capital pe termen scurt din volatilitatea pietelor.

Se adreseaza investitorilor care au in vedere un orizont de timp larg si care urmaresc castiguri substantiale, acceptand variatiile pe care le prezinta pietele financiare.


Fonduri de fonduri

Fondul Mutual Alpha Actiuni Cosmos Stars Europa Fond de Fonduri Clasic - Regula HCMC (Comisia Elena a Pietelor de Capital) 2/601/17.10.2005 Monitorul Oficial s.n. 1509/B/3.11.2005

 Investeste intr-un portofoliu diversificat si atent selectionat de fonduri de actiuni, in mare parte europene.

 Se adreseaza investitorilor care au in vedere un orizont de timp mediu si lung si care urmaresc profituri importante dintr-un portofoliu cu plasamente pe cele mai importante piete europene de actiuni, acceptand variatiile pe care le prezinta pietele bursiere si riscul de pierderi de capital.

Fondul Mutual Alpha Actiuni Cosmos Stars SUA Fond de Fonduri Clasic Regula HCMC (Comisia Elena a Pietelor de Capital) 2/601/17.10.2005 Monitorul Oficial s.n. 1509/B/3.11.2005

Investeste intr-un portofoliu diversificat si atent selectionat de fonduri de actiuni din Europa care la randul lor investesc in pietele de capital din Statele Unite.

Se adreseaza investitorilor care au in vedere un orizont larg de timp si care urmaresc profituri importante dintr-un portofoliu cu plasamente in S.U.A. acceptand variatiile pe care le prezinta pietele bursiere.

Fondul Mutual Alpha Actiuni Cosmos Stars Silk Route Asia Fond de Fonduri Clasic - Regula HCMC (Comisia Elena a Pietelor de Capital) 6/597/3.10.2005 Monitorul Oficial s.n. 1452/B/21.10.2005

Investeste intr-un portofoliu diversificat de fonduri atent selectionate din Europa care la randul lor investesc in pietele de actiuni din Asia.

Se adreseaza investitorilor care au in vedere un orizont larg de timp si care urmaresc profituri importante dintr-un portofoliu cu plasamente pe pietele asiatice, acceptand variatiile pe care le prezinta pietele bursiere.

Informatii Generale

Mai jos gasesti lista completa de informatii generale pentru Fondurile mutuale:

Mai multe informatii: