Descoperit de cont de la Alpha Bank

Descoperit de cont

Este usor sa aplici, minimum de documente fiind cartea de identitate si acordul ANAF.

 • rezerva lunara de bani fara costuri de neutilizare a limitei
 • dobanda se calculeaza doar pentru suma utilizata

Acum doar cu acord de interogare ANAF pentru clientii care realizeaza venituri din salarii.

Descriere facilitate de descoperit de cont

Facilitatea de descoperit de cont (Overdraft) reprezinta o linie de credit pe care banca o acorda prin intermediul contului tau curent, astfel ai in orice moment o rezerva de bani la dispozitia ta.

Beneficiezi de pana la trei salarii nete lunare ca angajat al unei companii care a incheiat cu Alpha Bank Romania o conventie de plata a salariilor (salariul va fi alimentat in contul tau prin transfer electronic automat) sau daca iti virezi salariul individual la Alpha Bank Romania, dar nu mai mult de 3.500 euro in echivalent lei, garantia minima solicitata fiind veniturile tale.

Comisionul pentru retragerea sumelor din linia de credit este 0 la caseriile/ ghiseele unitatilor noastre. Clientii care isi incaseaza salariul/ pensia intr-un cont curent inclus intr-unul dintre pachetele de produse/ servicii, beneficiaza de comision 0 la retragerile efectuate prin ATM.

Conditii de acordare a facilitatii de descoperit de cont:

 • esti cetatean roman, rezident fiscal in Romania si ai cel putin 18 ani si maximum 70 de ani la data ultimei scadente a facilitatii de credit;
 • poti fi salariat, minimum 1 an vechime totala neintrerupta in munca, dintre care ultimele 3 luni la actualul loc de munca sau 12 luni vechime neintrerupta la actualul loc de munca, pensionar, iar venitul trebuie sa-l incasezi intr-un cont curent deschis la Alpha Bank Romania;
 • cu un venit minim de 1.525 lei;
 • in plus fata de veniturile din pensii sau salarii, vom lua in calcul o gama foarte larga de alte venituri pentru care poti aduce documente justificative, inclusiv cele provenite din alte surse de venit decat cele salariale (pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale etc.).

Exemplu de calcul pentru facilitatea de Descoperit de cont (LEI)

Pentru o facilitate de descoperit de cont de 5.000 lei pe o durata de 12 luni cu o dobanda variabila de 18,50% (formata din marja 12,60% si dobanda de referinta IRCC 5,90%) cu o plata lunara de 83 lei, valoarea totala platibila este de 5.997 lei, DAE 21,87%. Facilitatea se considera acordata pe o perioada de 12 luni cu rambursarea lunara a dobanzii, cu un comision de analiza de zero lei si un comision lunar de 6 lei al contului curent.

*) Dobanda de referinta IRCC (stabilita de BNR) este cea aplicabila pentru Trimestrul 2 / 2024.

**) Calculele sunt efectuate, pornind de la ipoteza ca facilitatea este utilizata integral la data acordarii, cu plata lunara a dobanzii si comisioanelor aferente, iar rambursarea facilitatii este efectuata in ultima luna de valabilitate a acesteia. In cadrul DAE / Valoarea totala platibila nu sunt incluse cheltuielile / costurile care nu sunt cunoscute si administrate de catre Alpha Bank Romania, respectiv, dar fara a se limita la acestea, cheltuielile ocazionate cu constituirea si publicitatea garantiilor. Valoarea DAE este determinata in scop informativ si poate suferi modificari.
***) Analizeaza cu atentie implicatiile creditului si asigura-te ca il poti rambursa la termen. Variatia indicelui de referinta din componenta dobanzii variabile, modificarea veniturilor proprii, cat si posibilele fluctuatii ale cursului de schimb valutar, ar putea afecta capabilitatea de a achita ratele la credit.

 Vezi beneficiile

Beneficii descoperit de cont

 • Platesti doar dobanda

  Lunar trebuie sa achiti numai dobanda aferenta sumei utilizate.

 • Zero comision de analiza dosar

 • Serviciul "Verified by VISA"

  Beneficiezi gratuit de serviciul "Verified by VISA" ce iti asigura protectie suplimentara la tranzactiile online.

 • Ai acces oricand la banii tai

  Prin intermediul cardului de debit AlphaCard VIsa Debit, pe care il primesti gratuit, fara taxa de emitere si fara taxa anuala de administrare.

 • Extras de cont lunar gratuit

  Ai la dispozitie extras de cont lunar gratuit, pe care il poti solicita in orice unitate Alpha Bank.

 • Fara formalitati

  Fara formalitati si fara documente justificative pentru utilizarea banilor.

Aplica prin formularul online

Descarca Formulare

Este usor sa aplici, minimum de documente fiind: copia cartii de identitate si orice factura de utilitati, dupa caz.

Documentatia simplificata se aplica doar clientilor care obtin venituri din salarii sau pensii (cu exceptia angajatilor/pensionarilor MAI si MAPN). Pentru restul clientilor este necesara prezentarea adeverintei de venit sau a altor documente care sa ateste veniturile si o factura de utilitati.

 

Mai jos gasesti lista completa de formulare necesare pentru a aplica la Descoperirea de cont:

Indici de referinta: