plata prin Google Pay

Google Pay

Continuam sa evoluam impreuna.

  • platesti contactless, rapid si sigur cu AlphaCardul tau Visa sau Mastercard
  • fara costuri, fara griji

Descriere Google Pay

Alpha Bank Romania pune la dispozitia clientilor sai posesori de carduri Visa sau Mastercard o modalitate de plata simpla, rapida si sigura, care ii ajuta sa evite transmiterea cardului catre o alta persoana pentru efectuarea platii, atingerea butoanelor POS-ului sau platile in numerar, utilizand aplicatia de plata Google Pay.

Cum activez plata prin serviciul Google Pay?

Cum activez plata prin serviciul Google Pay

Pentru smartphone Android:

Descarca aplicatia Google Pay din Magazin Play (Play Store) si adauga cardul Visa sau Mastercard pe care doresti sa il inrolezi in aplicatia de plata Google Pay.

Nou! De acum, poti descarca aplicatia Google Pay si pe dispozitivul tau de tip ceas inteligent („smartwatch”) ce indeplineste urmatoarele conditii:

  • Are disponibila platforma Wear OS 2.15 sau o alta versiune mai noua;
  • Are disponibila tehnologia NFC;
  • Aplicatia Google Pay este instalata atat pe smartwatch, cat si pe telefonul Android;
  • Utilizezi pentru inrolare un card emis de catre Alpha Bank Romania.

In Google Pay pot fi inrolate toate cardurile de credit sau de debit Visa sau Mastercard active. Cardul adaugat va fi validat prin apelarea serviciului Contact Center la numarul (021) 455.59.90.

Cum platesc cu aplicatia Google Pay

Pentru a plati cu telefonul prin aplicatia de plata Google Pay trebuie doar sa deschizi telefonul, respectiv sa te autentifici prin metodele setate la nivelul dispozitivului apoi sa apropii smartphone-ul tau Android de terminalul POS. 

Pentru efectuarea de plati utilizand un smartwatch* este necesar sa deschizi pe dispozitivul tau aplicatia Google Pay, sa te autentifici prin metodele setate la nivelul dispozitivului, iar apoi sa apropii smartwatch-ul tau de terminalul POS pana primesti confirmarea prin semnalul sonor sau vibratie.

*Asigura-te ca aplicatia Google Pay este stabilita ca metoda implicita de plata din setarile dispozitivului tau (de exemplu: Settings/ Connections/ NFC/ Payment -> selectezi optiunea Google Pay).

Unde pot folosi aplicatia de plata Google Pay?

Poti folosi Google Pay in orice magazin din tara sau din strainatate care accepta plata contactless, in aplicatii mobile care accepta Google Pay.

Cat costa?

Este gratuit! Ai nevoie doar de un card Visa sau Mastercard emis de Alpha Bank si un dispozitiv Android compatibil.

Detalii suplimentare despre plata prin Google Pay:

  • In cazul in care inca nu ai un card emis de Alpha Bank, il poti solicita online aici ;
  • Ne poti contacta si in scris prin completarea formularului de contact

Nota: Aplicatiile Alpha Bank nu functioneaza pe terminalele Huawei produse incepand cu luna mai 2019 (ex: P30 Lite, P40, P40 Lite, Mate30 Pro), deoarece acestea detin sisteme de operare care nu sunt compatibile cu politica Google (Android).

Click aici pentru termeni si conditii.

Gaseste aici raspunsul la cele mai frecvente intrebari.