Programul de emisiuni de titluri de stat FIDELIS emise de Ministerul Finantelor

 

Detalii despre Programul FIDELIS

Prin Programul FIDELIS sunt oferite titluri de stat denominate in Lei si Euro exclusiv persoanelor fizice rezidente si nerezidente. Titlurile urmeaza a fi listate la Bursa de Valori Bucuresti.

 

Titlurile de stat ofera un cupon fix, platibil anual, diferentiat in functie de scadenta si valuta titurilor:

 

Emisiuni in Lei:

  • Maturitate 1 an, dobanda fixa de 6,00%/an;
  • Maturitate 3 ani, dobanda fixa de 6,85%/an.

Persoanele donatoare de sange beneficiaza de o transa separata cu maturitate de 1 an si o dobanda fixa de 7,00%/an. Termenul de valabilitate a documentului care atesta calitatea de donator de sange este 1 septembrie 2023 –17 aprilie 2024.

 

Emisiuni in Euro:

  • Maturitate 1 an, dobanda fixa de 4,00%/an;
  • Maturitate 5 ani, dobanda fixa de 5,00%/an.

Valoarea nominala a unui titlu denominat in Lei este de 100 Lei, iar pentru titlurile denominate in Euro valoarea nominala este de 100 Euro.

 

Subscriere

Perioada de subscriere este 8 aprilie – 17 aprilie 2024, inclusiv.

Valoarea minima a unei subscrieri este de 5.000 Lei pentru titlurile denominate in Lei si, respectiv, 1.000 Euro pentru titurile denominate in Euro. Subscrierea minima in transa dedicata persoanelor donatoare de sange este de 500 Lei.

Subscrierile prin Alpha Bank Romania pot fi realizate prin unitatile bancare disponibile aici.

 

Cititi Prospectul si Termenii Finali inainte de a subscrie!

 

Documente disponibile

 

Informatii pentru investitori: Alpha Bank atentioneaza ca investitiile in instrumente financiare au asociate riscuri specifice, iar performantele anterioare ale instrumentelor financiare nu sunt indicatori pentru performantele viitoare. Cititi documentatia specifica fiecarui instrument financiar înainte de a investi.