Cu Alpha Online Banking aveti acum tranzactii si mai sigure pe internet, in linie cu reglementarile europene privind autentificarea stricta (SCA). Mai multe detalii aici.

Pentru a creste nivelul de siguranta a tranzactiilor online, Alpha Online Banking a primit o serie de imbunatatiri:

 • Va autentificati in aplicatie cu acelasi nume de utilizator si parola ca pana acum, la care se adauga un cod de autentificare generat de noile dispozitive de securitate.
 • Puteti descarca noua aplicatie "token" Alpha Safe Access 2.0 din Google Play si AppStore.

   

  De asemenea, un nou dispozitiv hardware token, cu design si functionalitati noi, va fi disponibil in unitatile Alpha Bank. Incepand cu data de 1 septembrie 2020 puteti sa schimbati token-ul hardware pe care il aveti acum cu noul token, fara costuri suplimentare.

   

  Inainte de prima utilizare, inregistrati token-ul (Alpha Safe Access 2.0. sau hardware) in Alpha Online Banking. Actiunea se efectueaza o singura data si presupune crearea unei legaturi electronice intre contul dumneavoastra de client si token.

  Accesati aici ghidul pentru inregistrarea token-ului.

   

  Dupa inregistrare, folositi token-ul pentru a obtine codurile de securitate necesare pentru autentificare si pentru a autoriza tranzactii.

  Vedeti mai multe detalii despre Alpha Safe Access 2.0.

 

 

 • x

 • Autorizarea tranzactiilor se va realiza mai usor si mai sigur cu noul token Alpha Safe Access 2.0. Platile initiate prin Alpha Online Banking se vor autoriza prin confirmarea tranzactiei afisate in software token, printr-o simpla atingere.

  Autorizarea platilor cu Alpha Safe Access 2.0.

   

  Autorizarea tranzactiilor functioneaza si in cazul in care smartphone-ul dumneavoastra este deconectat temporar de la internet, prin optiunea de scanare a codurilor QR afisate in ecranul de initiere a platii din Alpha Online Banking.

   

  Autorizarea plătilor cu hardware token se va face utilizand mai multe elemente de identificare a platilor. De asemenea, tranzactiile de tip plata facturi utilitati, schimburi valutare, depozite etc. se vor autoriza cu un cod de securitate, ca pana acum. Consultati aici ghidul de utilizare al noului hardware token.

 

 

Inainte de a face orice modificare, va rugam sa parcurgeti materialele de mai jos.

 

 • Descarcati Alpha Safe Access 2.0.

 •  

   

Cum inregistrati noul token in Alpha Online Banking

 

Autorizarea platilor cu Alpha Safe Access 2.0.

 

Ghidul de utilizare al noului hardware token