Certificat digital IMM - Digital Banking

Certificat Digital

Kit semnatura electronica - certificat digital.

 • certificat digital calificat
 • garanteaza integritatea si autenticitatea semnatarului

Prin intermediul Alpha Bank Romania ai posibilitatea de a achizitiona sau de a reinnoi certificatul digital calificat de care ai nevoie. Acesta poate fi reinnoit la Alpha Bank, indiferent de unitatea/compania la care a fost achizitionat initial. Pentru a putea depune cererea pentru certificat este suficient sa ai deschis un cont curent la Alpha Bank Romania.

Descriere certificate digitale

Certificatele sunt emise de certSIGN, furnizor acreditat de servicii de certificare:

 • pretul pentru achizitionarea unui kit complet de semnatura electronica (certificat digital calificat, dispozitiv criptografic, aplicatia de semnare clickSIGN) este de 47 euro (plus TVA), iar daca soliciti doar reinnoirea certificatului pretul este de 30 euro (plus TVA);
 • sumele aferente achizitionarii sau reinnoirii certificatului vor fi achitate prin ordin de plata in unitatile Alpha Bank Romania (unitatea emitenta a certificatului);
 • un certificat digital calificat este o „carte de identitate” virtuala care poate permite crearea de semnatura electronica cu valoare legala, permitand identificarea fara echivoc in mediul electronic.
 • prin semnatura electronica se garanteaza trasabilitatea modificarii documentelor (integritatea), originea lor (autenticitatea), precum si raspunderea legala a semnatarului (nerepudierea).

Mai multe detalii despre certificatele digitale emise de certSIGN sunt disponibile in oricare dintre unitatile Alpha Bank Romania, de unde poti achizitiona certificatul.

CertSIGN este Furnizor de Servicii de Certificare Acreditat, conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica si a parcurs cu succes etapele unui amplu proces de audit pentru serviciile de incredere definite de Regulamentul European 910/2014. 

Astfel, certSIGN emite certificate digitale calificate recunoscute implicit de catre toate statele membre UE.

Vezi beneficiile

Beneficii certificat digital

 • Siguranta

  Certificatul digital este o „carte de identitate” virtuala, ceea ce asigura autenticitatea ta in momentul in care efectuezi o tranzactie.

 • Usor de obtinut

  Ai nevoie doar de un cont curent la Alpha Bank Romania.

 • Poate fi reinnoit oriunde si oricand

  Odata achizitionat, certificatul digital poate fi reinnoit la Alpha Bank, indiferent de unitatea in care a fost achizitionat initial.

 • Poti urmari fiecare pas al unei tranzactii

  Cu ajutorul certificatului digital, poti urmari modificarea documentelor si originea lor.

Aplica prin formularul online

Descarca Acte

Mai jos gasesti lista completa de documente relevante pentru Certificat Digital: