Observatorul Parcului Natural Vacaresti, deschis cu sprijinul Alpha Bank

responsabilitate-sociala-alpha-green

Alpha Bank sprijina, pentru al treilea an consecutiv, activitatile derulate in cadrul Observatorului Parcului Natural Vacaresti.

Observatorul, un proiect initiat de Asociatia Parcul Natural Vacaresti, cu sprijinul Alpha Bank Romania, a fost amenajat si deschis publicului larg in iunie 2014.

Ideea lansarii Observatorului a venit din dorinta de a le oferi iubitorilor de natura o modalitate de a explora frumusetile acestui ecosistem unic in Europa. In cadrul sau, cei interesati pot studia biodiversitatea Parcului Natural Vacaresti, pot schimba idei cu specialisti in protectia mediului, si de asemenea, pot gandi proiecte si actiuni dedicate mediului si spatiilor verzi urbane.

Observatorul Parcului Natural Vacaresti a avut peste 3000 de vizitatori in primii doi ani de functionare, printre acestia numarandu-se atat locuitori ai capitalei - elevi, studenti, familii, cat si grupuri de turisti din tara si din strainatate, jurnalisti si bloggeri sau fotografi profesionisti. In general, acestia sunt fie oameni pasionati de fotografie, activisti in protectia mediului sau pur si simplu persoane interesate de povestea parcului, de fenomenul prin care natura a creat de la sine un ecosistem in mijlocul Bucurestiului.

Aflat la doar 10 km de inima orasului, Parcul Naural Vacaresti este cel mai mare spatiu verde compact al capitalei ce gazduieste peste 90 de specii de pasari, categoria cel mai bine reprezentata din randul faunei mari, dintre care 50 protejate. Mamiferele - vidre, nevastuici, vulpi - reptilele, pestii si insectele populeaza aceasta uriasa oaza de vegetatie.

In anul 2016, Parcul Natural Vacaresti a fost declarat arie naturala protejata, devenind astfel primul parc natural urban din Europa Continentala.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele