Solutii operationale - plati si cash management

Plati si cash management

Iti oferim o gama variata de servicii pentru plati si cash management. 

  • plati programate sau recurente
  • instrumente de debit

Descriere plati si cash management pentru corporatii

Plati comerciale, bugetare, vamale si salariale

  • cross-currency;
  • plati externe in lei;
  • plati multiple (o singura debitare aferenta contului platilor);
  • plati intra si interbancare in lei si in valuta;
  • plati programate sau recurente;
  • plati catre trezorerie.

Serviciile de plati create special pentru nevoile companiei tale, realizate fie prin intermediul aplicatiei Online Banking, fie beneficiind de suportul colegilor nostri din unitati, iti usureaza gestionarea activitatii.

Mai mult, ai posibilitati extinse de plata putand ordona transferul salariilor cu evidentierea sumei totale, pentru pastrarea confidentialitatii, sau cu detalii.

Direct Trezo Transfer

Prin intermediul serviciului Direct Trezo Transfer economisesti atat timp, cat si bani.

Colectarea automata a disponibilului de la Trezoreriile de Stat in contul companiei tale deschis la Alpha Bank Romania, iti asigura confortul unei gestionari facile si eficiente a fondurilor. Pentru a iti usura si mai mult experienta bancara, iti punem la dispozitie extrasul de cont, iar tu decizi cum utilizezi fondurile disponibile. Acesta poate fi transmis atat electronic, cat si in original.

Alpha Custom

Serviciul Alpha Custom permite confirmarea automata a platilor catre diverse birouri vamale, prin intermediul bancii. Este un serviciu, cu ajutorul caruia puteti ridica bunurile din vama (accelerarea întregului proces de primire a liberului de vama) fara a mai fi nevoie de ordinul de plata pe suport hartie.

Direct Debit, Standing Order

Serviciul Direct Debit vine in sustinerea activitatii companiei in cazul in care incasezi contravaloarea serviciilor de la un numar foarte mare de client.

Pentru fiecare incasare vei primi informatii suplimentare, sub forma unui fisier electronic, ceea ce va permite realizarea reconcilierii automate a facturilor cu incasarile. Reconcilierea automata a incasarilor va fi realizata prin fisiere dedicate de confirmari si de refuzuri (structura fisierelor fiind adaptata la nevoile companiei).

Alpha Bank Romania asigura integrarea cu Registrul Unic al Mandatelor (RUM) pentru a gestiona intreg fluxul de Direct Debit si de administrare a mandatelor prin intermediul unei singure banci.

Registrul Unic al Mandatelor (RUM) este un registru securizat care centralizeaza informatiile referitoare la toti Creditorii (Furnizorii) care utilizeaza serviciul Direct Debit interbancar si are rol in administrarea mandatelor de Debitare Directa interbancare.

Serviciul Standing Order se adreseaza companiilor care efectueaza plati cu o anumita frecventa, intr-un cont deschis la Alpha Bank sau la alta banca, permitand efectuarea transferurilor in mod automat fara alte interventii.

Instrumente de debit (cecuri, bilete la ordin, cambii)

Prin intermediul unitatilor Alpha Bank Romania se asigura atat remiterea la incasare a instrumentelor de debit depuse spre incasare, cat si emiterea de instrumente de debit clientilor sai.

Poti revizui oricand istoricul tranzactional al partenerilor tai in Centrala Incidentelor de Plati (CIP). Efectuarea acestor consultari se face in unitatile Alpha Bank Romania.

Banca transmite clientilor platitori (emitenti/tragatori) informatii cu privire la Instrumentele de debit primite la plata pe conturile acestora.

Servicii de transport valori

  • servicii de colectare si de livrare numerar si instrumente;
  • serviciul Cash Pick-up: acest serviciu este oferit prin intermediul unei companii specializate.

Companiile care, prin specificul activitatii, opereaza cu volume de numerar, pot beneficia de colectarea banilor, a instrumentelor de debit, a tichetelor valorice, precum si de distribuirea de numerar prin serviciul de transport valori oferit de Alpha Bank Romania. Serviciul de transport valori este asigurat prin intermediul unor companii specializate de colectare si de procesare a valorilor.

Colectarea, distribuirea numerarului, emiterea si prelucrarea informatiilor se efectueaza in mod automat.

Serviciu flexibil prin orar adaptabil

Serviciul de transport valori este adaptat la orarul de colectare al companiei-client, acesta fiind valabil atat in timpul orarului bancilor, cat si in afara acestuia (in weekend sau de sarbatori legale).

Reconciliere automata si rapida

Evidentierea distincta a tranzactiilor in cadrul extrasului de cont face posibila reconcilierea automata si rapida a tranzactiilor.