credite auto alpha auto

Creditul Alpha Auto

Cu creditul de consum Alpha Auto beneficiezi de: 

 • perioada de rambursare de pana la 5 ani
 • poti imprumuta pana la 50.000 euro echivalent in lei

Creditul Alpha Drive Suzuki

Acum ai solutia personalizata si integrata pentru noua ta achizitie Suzuki. Iti punem la dispozitie doua produse, special pentru acoperirea nevoilor tale:

→  Alpha Auto - Oferta Credit Alpha Drive Suzuki
→  Alpha Rapid Oferta Suzuki

Vezi detalii

Creditul pentru autoturisme Alpha Drive Suzuki

Descriere credit auto

Alpha Auto este creditul destinat achizitionarii autoturismelor noi.

 • Creditul pentru masina poate fi acordat in lei sau euro.
 • Este necesar un avans de minimum 5% pentru creditele de maximum 15.000 euro, respectiv 15% pentru creditele intre 15.001 si 50.000 euro, din valoarea autovehiculului.
 • Dobanda creditului auto este formata din indicele de baza IRCC/EURIBOR 6M si marja fixa de la 3,80%* in cazul creditelor in lei, respectiv 4,95%* in cazul creditelor in euro.
 • Valoarea creditului este influentata de o serie de parametri utilizati in analiza solicitarii de finantare, precum stabilitatea veniturilor realizate si vechimea in munca, istoricul de creditare si modul in care au fost rambursate facilitatile de credit etc.

*oferta pentru clientii care incaseaza venitul intr-un cont curent deschis la Alpha Bank Romania si care incheie o asigurare CASCO prin partenerii bancassurance

Conditii de acordare a creditului auto:

 • esti cetatean roman, rezident in Romania si ai cel putin 18 ani si maximum 70 de ani la data ultimei scadente a creditului;
 • poti fi salariat, minimum 1 an vechime totala neintrerupta in munca, dintre care ultimele 3 luni la actualul loc de munca sau 12 luni vechime neintrerupta la actualul loc de munca, pensionar sau poti avea o profesie liberala cu o experienta de cel putin 1 an;
 • cu un venit minim de 1.525 lei;
 • luam in considerare si alte venituri ce pot fi sustinute cu documente justificative (pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale etc);
 • garantia necesara este contractul de garantie reala mobiliara (gaj) pe autovehicul, incheiat cu banca;
 • polita de asigurare "Full CASCO" este obligatorie pentru aprobarea creditului Alpha Auto si va fi incheiata la o valoare cel putin egala cu cea a creditului pentru autovehiculul achizitionat si cesionata in favoarea bancii. Asigurarea "Full CASCO" este importanta si pentru tine, pentru ca astfel vei fi protejat de posibilele cheltuieli neprevazute legate de noua ta masina;
 • se accepta pana la 2 co-debitori.

Modalitati de rambursare a creditului

Acest produs de creditare poate fi rambursat in rate lunare egale sau rate lunare descrescatoare (rate de capital egale si dobanda la sold). Pentru a analiza ce modalitate de rambursare este cea mai potrivita pentru tine, te rugam consulta documentul atasat cu informatii suplimentare.

Exemplu de calcul pentru creditul Alpha Auto (lei)

Pentru un imprumut de 50.000 lei pe o durata de 5 ani cu o dobanda variabila: de la 9,70% (formata din marja 3,80% si dobanda de referinta IRCC 5,90%) in cazul rambursarii in rate lunare descrescatoare (rate egale de principal) prima rata lunara este de 1.370 lei, valoarea totala platibila este de 70.337 lei, DAE 16,46% iar in cazul rambursarii in rate lunare egale (anuitati) rata lunara este de 1.187 lei, valoarea totala platibila este de 71.309 lei, DAE 16,06%.

1) Dobanda de referinta IRCC (stabilita de BNR) este cea aplicabila pentru Trimestrul 2 / 2024.
2) In calculul DAE (dobânda anuală efectivă) au fost incluse: dobânda achitată de către client pe toată perioada de creditare, comisionul lunar de administrare a contului curent 6 lei, taxa de înregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara 87,60 lei. Facilitatile se considera acordate pe o perioada de 60 luni si rambursate in rate descrescatoare/egale, cu un comision de analiza de zero lei. Calculul este efectuat pentru clienții care incaseaza venitul lunar într-un cont curent deschis la Alpha Bank Romania, incheie și o polita de asigurare CASCO prin partenerii Alpha Bank Romania cu valoarea primei de asigurare aferenta (cu o cota de prima de 2,75% pe an pentru o valoare a autovehiculul nou de 55.000 lei). Valoarea DAE este determinata in scop informativ si poate suferi modificari.

3) Analizeaza cu atentie implicatiile creditului si asigura-te ca il poti rambursa la termen. Variatia indicelui de referinta din componenta dobanzii variabile, modificarea veniturilor proprii, ar putea afecta capabilitatea de a  achita ratele la credit.

Vezi beneficiile

 

Beneficii credit auto

 • Comisioane reduse cu pana la 35%

  Daca soliciti serviciul Online Banking.

 • Card de credit fara taxa de emitere

  Poti opta pentru un card de credit fara taxa de emitere.

 •  Plan de protectie a rambursarilor

  Poti beneficia de un plan de protectie a rambursarilor, mai multe detalii aici.

 • Oferte asigurari

  Pentru asigurari obligatorii, consulta oferta noastra aici.

Aplica prin formularul online

Calculator

Descarca Formulare

Mai jos gasesti lista completa de formulare necesare pentru aplicarea la creditul pentru masina Alpha Auto si detalii costuri:

Indici de referinta: