Termeni si conditii de utilizare a serviciului 3D Secure

 

1. Acceptarea Termenilor

a). ALPHA BANK ROMANIA SA, denumita in continuare Banca, pune la dispozitie Clientului serviciul 3D Secure, care permite efectuarea tranzactiilor de comert electronic in conditii de stricta securitate, numai in conformitate cu prevederile prezentelor Termeni si Conditii de utilizare. Acestea pot fi modificate periodic fara o notificare prealabila. Clientul poate avea acces la ultima versiune a acestora oricand, pe pagina web a Bancii www.alphabank.ro. Tranzactiile pe care Clientul le va efectua, prin utilizarea serviciului 3D Secure, cad sub incidenta ultimei versiuni a Termenilor si Conditiilor de utilizare, care va fi afisata pe site-ul mentionat. Clientul este obligat sa ia la cunostinta ultima versiune a Termenilor si Conditiilor de utilizare, finalizarea unei tranzactii ulterior afisarii ultimei versiuni constituind un accept din partea Clientului.

b). Serviciul 3D Secure cu parola dinamica este disponibil in mod gratuit detinatorilor de card Alpha Bank si utilizatorilor autorizati

c). Folosirea serviciului 3D Secure prin utilizarea codului unic de validare a tranzactiei reprezinta acceptul expres al acestor Termeni si Conditii de utilizare.

d). Banca, Visa si Mastercard isi rezerva dreptul de a modifica, imbunatati ori intrerupe temporar sau permanent furnizarea acestui serviciu, fara o notificare prealabila.

e). La cererea expresa a Bancii, Clientul este de acord sa semneze versiunea tiparita a acestor Termeni si Conditii de utilizare.

 

2. Descrierea serviciului 3D Secure

a). Serviciul 3DSecure cu parola dinamica reprezinta un standard de securitate a tranzactiilor e-commerce care permite reducerea substantiala a fraudelor pe Internet asigurand un mediu propice derularii acestui tip de tranzactii. Tehnologia este dezvoltata atat de catre Visa (Verified by Visa) cat si de catre Mastercard (Mastercard SecureCode). Pentru tranzactiile realizate pe un site inrolat 3D Secure, Verified by VISA /Mastercard SecureCode, clientii vor primi prin SMS un cod unic de validare a tranzactiei pe telefonul mobil.

b). Pentru functionarea acestui serviciu Clientul trebuie sa detina un numar de telefon mobil valid in sistemul Bancii iar site-ul pe care se efectueaza tranzactiile sa respecte la randul sau standardul de securitate 3D Secure, respectiv sa afiseze logo-ul "Verified by Visa" sau “Mastercard SecureCode”.

c). Accesarea de catre Client a unor site-uri care nu sunt inrolate in 3DSecure prin "Verified by Visa" sau “Mastercard SecureCode” se face in totalitate pe raspunderea Clientului.

 

3. Obligatiile Clientului

a). Clientul autorizeaza Banca sa pastreze si sa utilizeze datele personale ale acestuia, precum si informatiile despre cardurile detinute si sa le foloseasca in conformitate cu prevederile acestor Termeni si Conditii de utilizare si ale legislatiei in vigoare.

b). In cazul in care se dovedeste ca datele personale sunt false, inexacte, neactualizate sau incomplete, Banca isi rezerva dreptul de a suspenda in orice moment accesul Clientului la acest serviciu.

 

4. Activarea serviciului 3D Secure

a). Activarea serviciului 3D Secure se face automat pentru cardurile de credit si de debit Alpha Bank active ai caror detinatori au un numar de telefon mobil valid in sistemul Bancii.

b). Pentru fiecare tranzactie realizata pe site-urile inrolate in serviciul 3D Secure, Verified by VISA/ Mastercard SecureCode, clientii vor primi prin SMS, pe numarul de telefon mobil inregistrat in evidentele bancii, un cod unic de validare a tranzactiei.

c). Clientii trebuie sa se asigure ca au declarat la Alpha Bank un numar de telefon mobil valid pentru a putea utiliza Serviciul 3DSecure.

d). Clientii pot solicita actualizarea numarului de telefon mobil / dezabonarea de la acest serviciu:

 1) Prin Unitatile Teritoriale Alpha Bank

              2) Prin Serviciul Asistenta Clienti

e). Banca poate actualiza informatiile cu privire la numarul de telefon/dezabonarea de la Serviciul 3DSecure pana la finalul urmatoarei zi lucratoare din momentul solicitarii.

f). Prin inrolarea automata, in cazul cardurilor pentru persoane fizice detinute de catre Utilizatori autorizati, codul unic va fi transmis pe numarul de telefon mobil al Detinatorului de card principal. Pentru a asocia un numar de telefon mobil diferit de cel al Detinatorului de card principal, Detinator de card principal, trebuie sa solicite modificarea, cu numarul de telefon mobil dorit, prin Serviciul Asistenta Clienti.

g). Pentru utilizarea serviciului 3D Secure, Clientul trebuie sa detina echipamentul necesar si sa aiba posibilitatea de a accesa Internet-ul.

h). Daca Clientul are nelamuriri legate de inregistrare si detine un card de Debit Mastercard World Elite poate apela numarul +4021 4556677 iar pentru restul cardurilor Alpha Bank poate apela serviciul de asistenta, la numarul de telefon +4021 319 93 50.

 

5. Confidentialitate

a).  Banca va pastra confidentialitatea datelor personale ale Clientului si a tranzactiilor sale in conditiile impuse de lege. Fac exceptie situatiile privind tranzactiile frauduloase, caz in care Banca va putea sesiza organele abilitate, in conditiile legii.

b). Banca va folosi datele personale ale Clientului pentru verificarea identitatii in timpul efectuarii tranzactiilor pe Internet.

c). Clientul este obligat sa pastreze confidentialitatea codurilor unice de validare a tranzactiilor online precum si a datelor de identificare folosite pe Internet.

d). Clientul suporta toate riscurile si pierderile cauzate de neglijenta in utilizarea sau divulgarea codurilor unice de validare a tranzactiilor online, precum si a datelor de identificare folosite pe Internet.

e). Clientul se angajeaza sa notifice imediat Banca daca are suspiciuni privind confidentialitatea codurilor unice de validare a tranzactiilor online si utilizarea acestora pe Internet.

 

6. Interdictii

Sunt interzise Clientului urmatoarele actiuni:

a). Sa se substituie unei alte persoane sau entitati care utilizeaza serviciul 3D Secure

b). Sa transmita pe orice cale materiale care pot contine fisiere sau programe tip virus care sa intrerupa, distruga sau sa limiteze functionalitatea oricarei componente hard/soft (inclusiv de comunicatii) a serviciului accesat.

c). Trimiterea de spam, pe orice cale si invadarea site-ului 3D Secure accesat

d). Modificarea, adaptarea, decompilarea sau dezasamblarea, sub-licentierea, traducerea, vanzarea oricarei portiuni sau software din serviciul 3D Secure.

e). Stergerea oricarui copyright, trademark sau a oricarui alt insemn al dreptului de proprietate intalnit prin accesul la acest serviciu.

f). Folosirea oricaror aplicatii de cautare, echipamente sau procese pentru regasirea sau reproducerea structurii de navigare, prezentarea si continutul site-urilor afisand marca "Verified by Visa" sau “Mastercard Secure Code“

g). Intreruperea accesului altor utilizatori la acest serviciu, la servere sau retele conectate la acesta.

h). Incalcarea acestor Termeni si Conditii de utilizare, precum si a oricaror alte cerinte specifice serviciului 3D Secure sau oricarei retele conectate la acesta.

i). Incalcarea, in mod intentionat sau nu, a oricaror prevederi legale nationale sau internationale, precum si a regulilor si cerintelor stabilite de Visa International si Mastercard pentru folosirea acestui serviciu.

 

7. Raspundere

Banca nu poate fi responsabila pentru:

a). aparitia unor factori independenti de vointa Bancii, care pot determina modificarea, suspendarea sau orice intreruperi in furnizarea serviciului 3D Secure.

b). pagubele rezultate ca urmare a unor defectiuni ale calculatorului utilizat de Client, in furnizarea serviciilor telefonice sau prin virusarea echipamentului Clientului in timpul tranzactiilor online.

 

8. Incetarea relatiilor

a). Clientul Persoana Fizica in calitate de Detinator de card si utilizatorii autorizati detinatori de card business pot solicita dezactivarea 3D Secure prin apelarea telefonica a serviciului Asistenta Clienti la numarul de telefon 021.319.93.50 sau in Unitatile Teritoriale Alpha Bank.

b). In ambele situatii, Clientul este obligat sa onoreze la plata toate tranzactiile deja efectuate.

 

9. Relatia cu comerciantii

a). Relatiile de afaceri sau corespondenta Clientului cu comerciantii online, participarea la promotii online, inclusiv plata si livrarea bunurilor/serviciilor cumparate, orice alte conditii si garantii asociate cu acestea fac obiectul relatiei Clientului cu comerciantul respectiv, Banca nu raspunde de eventuala neacceptare a cardului de catre orice comerciant online. Eventualele dispute sau litigii aparute intre Client si orice comerciant cu privire la tranzactiile pe baza de card nu pot afecta obligatia de plata a Clientului pentru tranzactia respectiva. Orice plangere sau reclamatie a Clientului fata de un tert nu va fi folosita impotriva bancii.

b). Sub nici o forma, Banca, Visa si Mastercard nu recomanda Clientilor un anumit site si nu garanteaza calitatea produselor sau serviciilor vandute de acesta.

c). Banca, Visa si Mastercard nu pot fi facute responsabile sub nici o forma de eventualele pagube aparute in urma relatiilor directe ale Clientului cu comerciantul online. Litigiile cu privire la nerespectarea de catre comerciant a conditiilor de plata, livrare, calitate a bunurilor/serviciilor achizitionate fac obiectul excusiv al relatiilor dintre Client si acesta. In acest sens Clientul este responsabil in cazul in care a subscris neintentionat pentru plati cu o anumita frecventa sau pentru abonamente. Deasemenea, Banca recomanda Clientului sa-si noteze adresa fizica, adresa de Internet si alte detalii de contact ale comerciantului, sa tipareasca pagina continand dovada efectuarii tranzactiei.

 

10. Drepturi de proprietate

a). Clientul este de acord ca serviciul 3D Secure si orice alt software folosit in legatura cu el contine informatii confidentiale protejate de legea dreptului de proprietate intelectuala precum si de alte legi in vigoare.

b). Banca acorda Clientului o licenta de utilizare nonexclusiva a serviciului 3D Secure si a oricarei variante imbunatatite a acestuia.

c). Clientul se angajeaza sa nu copieze, afiseze, altereze sau sa foloseasca in nici un fel marcile de comert ALPHA BANK ROMANIA (proprietatea ALPHA BANK ROMANIA), Verified by Visa (proprietatea Visa) si Mastercard SecureCode (proprietatea Mastercard) si nici logo-urile, produsele si numele asociate lor.

 

11. Dispozitii finale

a). Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, Clientul recunoaste ca are varsta legala pentru a onora obligatiile de plata ce decurg din utilizarea serviciului.

b). Acesti Termeni si Conditii constituie contractul dintre Client si Banca pentru utilizarea serviciului 3D Secure.

 

 

Continua