Felicitari pentru alegerea facuta! Serviciul 3D Secure oferit tuturor detinatorilor de carduri Alpha MasterCard , asigura securitatea tranzactiilor dvs online!

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si conditiile de utilizare a serviciului 3D Secure prezentat mai jos. Daca sunteti de acord cu acestea va puteti inregistra prin parcurgerea etapelor descrise pe site-ul Alpha Bank Romania, acceptul dvs conferindu-va calitatea de Client.

Atentie!

Aceasta alegere inseamna ca va insusiti integral Termenii si conditiile de utilizare ai serviciului e-commerce 3D Secure iar Alpha Bank Romania SA si MasterCard International nu pot fi facute responsabile pentru eventualele pagube cauzate de nerespectarea lor.

 

Termeni si conditii de utilizare a serviciului 3D Secure

 

1. Acceptarea Termenilor

(a) ALPHA BANK ROMANIA SA, denumita in continuare Banca, pune la dispozitie Clientului serviciul 3D Secure, care permite efectuarea tranzactiilor de comert electronic in conditii de stricta securitate, numai in conformitate cu prevederile prezentelor Termeni si conditii de utilizare. Acestea pot fi modificate periodic, fara o notificare prealabila. Clientul poate avea acces la ultima versiune a acestora oricand, pe pagina web a Bancii. Tranzactiile pe care Clientul le va efectua, prin utilizarea serviciului 3D Secure, cad sub incidenta ultimei versiuni a Termenilor si conditiilor de utilizare, care va fi afisata pe site-ul mentionat. Clientul este obligat sa ia la cunostinta ultima versiune a Termenilor si conditiilor de utilizare, incheierea unei tranzactii ulterior afisarii ultimei versiuni constituie un accept din partea Clientului.

(b) Generarea parolei personale si folosirea serviciului 3D Secure reprezinta acceptul expres al acestor Termeni si conditii de utilizare.

(c) Banca si MasterCard International isi rezerva dreptul de a modifica, imbunatati ori intrerupe temporar sau permanent furnizarea acestui serviciu, fara o notificare prealabila.

(d) La cererea expresa a Bancii, Clientul este de acord sa semneze versiunea tiparita a acestor Termeni si conditii de utilizare.

 

2. Descrierea serviciului 3D Secure

(a) Serviciul 3D Secure reprezinta un standard de securitate a tranzactiilor e-commerce care permite reducerea substantiala a fraudelor pe Internet asigurind un mediu propice derularii acestui tip de tranzactii. Inregistrarea pentru acest serviciu presupune incarcarea online, de catre Client, a datelor personale. Acestea vor fi folosite ulterior pentru validarea identitatii acestuia, in timpul efectuarii tranzactiilor e-commerce. Aceste informatiile sunt strict confidentiale si Banca va asigura toate conditiile pentru ca acestea sa nu fie accesibile comerciantilor online.

(b) Pentru ca acest serviciu sa poata functiona este necesar ca si site-ul pe care se efectueaza tranzactiile sa respecte la randul sau standardul de securitate 3D Secure, respectiv sa afiseze logo-ul "MasterCard Secure Code".

(c) Accesarea de catre Client a unor site-uri care nu participa la programul "MasterCard Secure Code", se face in totalitate pe raspunderea acestuia.

 

3. Obligatiile Clientului

Prin inregistrarea pentru acest serviciu Clientul:

(a) autorizeaza Banca sa pastreze si sa utilizeze datele personale si informatiile despre cardurile detinute si sa le foloseasca in conformitate cu prevederile acestor Termeni si conditii de utilizare si ale legislatiei in vigoare.

(b) certifica autenticitatea datelor furnizate in campurile cerute de ecranele de inregistrare, care sunt reale si complete si notifica Bancii orice modificare a acestora. In cazul in care se dovedeste ca datele personale sunt false, inexacte, neactualizate sau incomplete Banca isi rezerva dreptul de a suspenda in orice moment accesul Clientului la acest serviciu.

 

4. Inregistrarea Clientului

(a) Pentru utilizarea serviciului 3D Secure, Clientul furnizeaza anumite informatii. Acestea vor permite verificarea si validarea identitatii acestuia;

(b) Acestea sunt parola initiala, reprezentata de numele mamei inainte de casatorie, asa cum a fost declarat pe cererea e emitere a cardului depusa la banca, si Codul Numeric Personal (CNP). In urma inregistrarii, Clientul isi va defini parola personala, care va fi solicitata de fiecare data cand acesta efectueaza o tranzactie online la comerciantii participanti la serviciul MasterCard Secure Code;

(c) Banca isi rezerva dreptul de a refuza inregistrarea Clientului daca acesta nu furnizeaza informatiile solicitate;

(d) Pentru utilizarea serviciului 3D Secure, Clientul trebuie sa detina echipamentul necesar si sa aiba posibilitatea de a accesa Internet-ul;

(e) Daca Clientul are nelamuriri legate de inregistrare poate apela serviciul de asistenta, la numarul de telefon +4021 319 93 50.

 

5. Confidentialitate

(a) Banca va pastra confidentialitatea datelor personale ale Clientului si a tranzactiilor sale in conditiile impuse de lege. Fac exceptie situatiile privind tranzactiile frauduloase, caz in care Banca va putea sesiza organele in drept in conditiile legii.

(b) Banca va folosi datele personale ale Clientului pentru verificarea identitatii in timpul efectuarii tranzactiilor pe Internet.

 

6. Confidentialitatea parolei initiale si a parolei personale

(a) Clientul este obligat sa pastreze confidentialitatea parolei initiale si a parolei personale, precum si a datelor de identificare folosite pe Internet.

(b) Clientul suporta toate riscurile si pierderile cauzate de neglijenta in utilizarea sau divulgarea parolei initiale si a parolei personale, precum si a datelor de identificare folosite pe Internet.

(c) Clientul se angajeaza sa notifice imediat Banca daca are suspiciuni privind confidentialitatea parolei si utilizarea ei pe Internet

 

7. Interdictii

Sunt interzise Clientului urmatoarele actiuni:

(a) Sa se substituie unei alte persoane sau entitati care utilizeaza serviciul 3D Secure

(b) Sa transmita pe orice cale materiale care pot contine fisiere sau programe tip virus care sa intrerupa, distruga sau sa limiteze functionalitatea oricarei componente hard/soft (inclusiv de comunicatii) a serviciului accesat.

(c) Trimiterea de spam, pe orice cale, si invadarea site-ului 3D Secure accesat

(d) Modificarea, adaptarea, decompilarea sau dezasamblarea, sub-licentierea, traducerea, vanzarea oricarei portiuni sau software din serviciul 3D Secure.

(e) Stergerea oricarui copyright, trademark sau a oricarui alt insemn al dreptului de proprietate intalnit prin accesul la acest serviciu.

(f) Folosirea oricaror aplicatii de cautare, echipamente sau procese pentru regasirea sau reproducerea structurii de navigare, prezentarea si continutul site-urilor afisand marca "MasterCard Secure Code".

(g) Intreruperea accesului altor utilizatori la acest serviciu, la servere sau retele conectate la acesta.

(h) Incalcarea acestor Termeni si conditii de utilizare, precum si a oricaror alte cerinte specifice serviciului 3D Secure sau oricarei retele conectate la acesta.

(i) Incalcarea, in mod intentionat sau nu, a oricaror prevederi legale nationale sau internationale, precum si a regulilor si cerintelor stabilite de MasterCard International pentru folosirea acestui serviciu.

 

8. Raspundere

Banca nu poate fi responsabila pentru:

- aparitia unor factori independenti de vointa Bancii, care pot determina modificarea, suspendarea sau orice intreruperi in furnizarea serviciului 3D Secure

- pagubele rezultate ca urmare a unor defectiuni ale calculatorului utilizat, in furnizarea serviciilor telefonice sau prin virusarea echipamentului Clientului in timpul tranzactiilor online

 

9. Incetarea relatiilor

(a) Clientul poate renunta la utilizarea serviciului 3D Secure prin apelarea telefonica a serviciului Asistenta Clienti la telefonul +4021.319.93.50, pentru dezactivarea parolei personale sau a datelor de identificare;

(b) Banca isi rezerva dreptul de a retrage temporar sau permanent accesul Clientului la acest serviciu Pentru securitate, accesul Clientului va fi dezactivat automat daca nu a folosit acest serviciu cel putin o data intr-un an;

(c) In ambele situatii, Clientul este obligat sa onoreze la plata toate tranzactiile deja efectuate.

 

10. Relatia cu comerciantii

(a) Relatiile de afaceri sau corespondenta Clientului cu comerciantii online, participarea la promotii online, inclusiv plata si livrarea bunurilor/serviciilor cumparate, orice alte conditii si garantii asociate cu acestea fac obiectul relatiei Clientului cu comerciantul respectiv.

Banca nu raspunde de eventuala neacceptare a cardului de catre orice comerciant online. Eventualele dispute sau litigii aparute intre Client si orice comerciant, cu privire la tranzactiile pe baza de card, nu pot afecta obligatia de plata a Clientului cu privire la tranzactia respectiva si orice plangere sau reclamatie a detinatorului fata de un tert nu va fi folosita impotriva bancii.

(b) Sub nici o forma, Banca sau MasterCard International nu recomanda Clientilor un anumit site si nu garanteaza calitatea produselor sau serviciilor vandute de acesta.

(c) Banca si MasterCard International nu pot fi facute responsabile sub nici o forma de eventualele pagube aparute in urma relatiilor directe ale Clientului cu comerciantul online. Litigiile cu privire la nerespectarea de catre comerciant a conditiilor de plata, livrare, calitate a bunurilor/serviciilor achizitionate fac obiectul excusiv al relatiilor dintre Client si acesta. In acest sens Clientul este responsabil in cazul in care a subscris neintentionat pentru plati cu o anumita frecventa sau pentru abonamente. De asemenea, Banca recomanda Clientului sa-si noteze adresa fizica, adresa de Internet si alte detalii de contact ale comerciantului, sa printeze pagina continand dovada efectuarii tranzactiei.

 

11. Drepturi de proprietate

(a) Clientul este de acord ca serviciul 3D Secure si orice alt software folosit in legatura cu el contine informatii confidentiale protejate de legea dreptului de proprietate intelectuala precum si de alte legi in vigoare.

(b) Banca acorda Clientului o licenta de utilizare nonexclusiva a serviciului 3D Secure si a oricarei variante imbunatatite a acestuia.

(c) Clientul se angajeaza sa nu copieze, afiseze, altereze sau sa foloseasca in nici un fel marcile de comert Alpha Bank Romania (proprietatea Alpha Bank Romania), 3D Secure (proprietatea MasterCard International) si nici logo-urile, produsele si numele asociate lor.

 

12. Reguli finale

(a) Prin acceptarea acestor Termeni si conditii Clientul recunoaste ca are varsta legala pentru a onora obligatiile de plata ce ar decurge din utilizarea serviciului.

(b) Acesti Termeni si conditii constituie contractul dintre Client si Banca pentru utilizarea serviciului 3D Secure.

 

Continua