card de cumparaturi AlphaCard Visa Gold

Card de cumparaturi AlphaCard Visa Gold

Iti recunoastem succesul cu un pachet de beneficii premium, locale si internationale.

 • 100% online, in doar 30 de minute
 • pachet gratuit de asigurari de calatorie

AlphaCard - partenerul vacantelor in Grecia

Ia-ti cardul de credit Visa de la Alpha Bank si primesti:

● banii inapoi la plata taxelor de autostrada si feribot in Grecia, in limita a 20 de euro/card;

● un prosop de plaja;

● o croaziera de 2 persoane in Marea Nordului, prin tragere la sorti, daca platesti taxele de autostrada si feribot in Grecia cu cardul Visa de la Alpha Bank.

Vezi detalii

Descriere card de cumparaturi AlphaCard Visa Gold

Cu AlphaCard Visa Gold esti recompensat cu un intreg pachet de servicii exclusiviste si beneficiezi de securitatea deplina oferita de un card de credit cu chip.

 • card de cumparaturi international din categoria Premium, embosat, dotat cu chip si banda magnetica, emis in lei sau euro care iti ofera posibilitatea de a beneficia gratuit de servicii si facilitati speciale;
 • limita maxima de credit este de 15.000 EUR (echivalent RON) sau 3 venituri nete lunare;
 • poti utiliza cardul in Romania si in strainatate, pentru cumparaturi pe Internet si la comercianti si pentru retragerea de numerar de la ATM, acolo unde este afisata sigla VISA;
 • 0% comision pentru toate platile cu cardul la comerciantii din Romania si strainatate;
 • suma minima de rambursat lunar este 2% din limita de credit utilizata, la care se adauga dobanzile si comisioanele aferente;
 • poti schimba PIN-ul direct la ATM-urile Alpha Bank;
 • beneficiezi de extras de cont lunar in varianta electronica (pe email sau in aplicatia Alpha e-statements) sau prin posta, daca ai efectuat cel putin o tranzactie cu cardul in luna precedenta;
 • poti solicita oricand emiterea a 2 carduri suplimentare atasate la cardul tau principal;
 • poti retrage numerar din cardul de credit cu comision 0 la casieriile unitatilor Alpha Bank Romania; acest tip de accesare a liniei de credit nu beneficieaza de perioada de gratie fiind purtatoare de dobanda.

Alimentarea contului de card:

 • debitare automata a contului curent deschis la Alpha Bank pentru rambursarea sumei minime datorate sau a sumei de plata extras curent;
 • depunere numerar la terminalele ATM 24/7 Banking pentru alimentarea imediata a cardului de credit in RON, unde acest serviciu este disponibil;
 • prin Online Banking;
 • transfer bancar* din contul curent deschis la Alpha Bank sau la oricare alta banca;
 • depunere numerar la oricare dintre ghiseele Alpha Bank.

*Pentru alimentarea cardului de credit se va folosi contul IBAN: RO88 BUCU 0000 0547 3419 RO35 pentru cardurile de credit in lei sau contul IBAN: RO45 BUCU 0000 0547 3419 EU35 pentru cardurile de credit in EUR. Iti reamintim ca pentru plata prin transfer bancar se vor completa obligatoriu datele mentionate in extrasul de card.

Cum aplici pentru cardul de cumparaturi AlphaCard Visa Gold?

 • Obtine cardul tau de credit 100% online in doar 30 de minute!
 • Completeaza formularul “Vreau sa fiu contactat” si vei fi contactat de catre un reprezentat Alpha Bank.
 • Vino in orice unitate Alpha Bank.
 • Suna-ne, lasa-ne datele tale si te sunam noi inapoi pentru urmatorul pas.

Care sunt criteriile minime de eligibilitate pentru obtinerea cardului de cumparaturi?

 • varsta 18 - 70 de ani;
 • un venit lunar net de minim 2.500 RON (sau echivalent);
 • rezident fiscal in Romania;
 • salariat, cu minimum 3 luni la actualul loc de munca si cel putin 1 an vechime totala in munca sau 12 luni vechime neintrerupta la actualul loc de munca;
 • vom lua in calcul o gama foarte larga de venituri pentru care poti aduce documente justificative, inclusiv cele provenite din alte surse de venit decat cele salariale: pensii, drepturi de autor, chirii, venituri din profesii liberale etc.

Exemplu calcul DAE: Pentru o limita de credit in valoare de 5.367 lei sau 1.200 euro pe o durata de 12 luni, dobanda este de 27,81% p.a. pentru in cardul in lei si 21,672% pentru cardul in euro, variabila pe toata durata contractului, fiind formata din dobanda de referinta IRCC (5,86%) sau EURIBOR 6M (3,672%) la care se adauga marja bancii (21,95% RON/18,00% EUR) care este fixa pe toata durata contractuala. Dobanda Anuala Efectiva (D.A.E.) este de 35,72% p.a pentru limita de credit in lei, respectiv 34,64% p.a. pentru limita de credit in euro. Suma totala de rambursat de catre client este de 6.784,53 lei pentru cardul in lei, respectiv 1.510,81 euro pentru cardul in euro, incluzand costul de emitere in valoare de 50 lei, respectiv 30 euro si costul anual de administrare a cardului in valoare de 100 lei, respectiv 60 euro. Limita de credit se ramburseaza in 12 rate lunare, din care primele 11 rate vor fi egale cu suma minima de plata, urmand ca rata finala sa lichideze valoarea totala a creditului, incluzand dobanzi si alte costuri aferente. Prezentul exemplu de calcul, in vigoare la data de 01.07.2024, este aplicabil daca valoarea totala a creditului este trasa imediat si in intregime.

Vezi tarife si comisioane                     Vezi conditii generale de afaceri

Vezi beneficiile

Beneficii card de cumparaturi AlphaCard Visa Gold

 • Programul de Recompense

  Alpha Shop transforma rutina cumparaturilor zilnice intr-o experienta unica, acumuland astfel puncte Alpha Shop pe care le poti folosi pentru ofertele gandite special pentru tine in magazinele partenere. La acest program participa doar AlphaCard Visa Gold RON.

 • Rate Oriunde in Lume

  Beneficiezi de optiunea Rate Oriunde in Lume pentru orice tranzactie de min 200 de lei cu cardul de cumparaturi AlphaCard Visa Gold in Romania sau in strainatate. Consulta regulamentul.

 • Rate la comerciantii parteneri

  In peste 2200 de locatii ale comerciantilor parteneri Alpha Bank. Consulta lista completa a partenerilor nostri aici. Cardurile AlphaCard Visa Gold in EUR nu beneficiaza de “Rata fara dobanda la magazinele partenere” ci doar de "Rate Oriunde in Lume.

 • Serviciul 3DSecure cu parola dinamica

  Tranzactiile ONLINE pe site-urile inrolate in 3DSecure sunt mai sigure ca niciodata.

 • Perioada de gratie de pana la 50 de zile

  Perioada de gratie inseamna ca nu platesti dobanda timp de pana la 50 de zile pentru suma de bani cheltuita cu AlphaCard Visa Gold la comercianti in Romania si strainatate. In fiecare luna la aceeasi data Alpha Bank Romania emite extrasul tau de cont.

 • Alpha e-statements

  Acces gratuit la serviciul Alpha e-statements prin intermediul caruia poti vizualiza online atat extrasul de cont lunar cat si alte informatii despre produsele tale. Activeaza acest serviciu rapid, direct pe www.estatements.ro. Ai la dispozitie extras de cont lunar prin e-mail si/sau posta daca ai efectuat cel putin o tranzactie cu cardul in luna precedenta.

 • Alpha TXT

  Cu serviciul TXT esti informat direct pe telefonul tau mobil, 24/7 despre banii tai. Te poti abona rapid si usor din Alpha e-statements sau prin apel telefonic la Serviciul Suport Clienti.

 • Online Banking

  Cu serviciul Online Banking vezi cati bani ai in cont, iti platesti facturile, schimbi valuta, transferi bani, iti deschizi depozite si multe altele.

 • Contactless

  Rapid - tranzactiile de pana la 100 de lei se efectueaza prin apropierea cardului de cumparaturi de terminalul POS, fara introducerea codului PIN. Sigur - exista filtre pentru ca tu sa fii taxat o singura data daca din greseala ai atins cardul de POS de doua ori. Detalii aici.

Beneficii carduri premium

 • Business Lounge Romania

  3 intrari GRATUITE in perioada 1 octombrie 2023 - 30 Septembrie 2024 in lounge-urile din cadrul aeroporturilor Cluj*, Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara si Henri Coanda (Salon Business Nord Tarom - deasupra portii 3, etaj 2 si Salon Business Satelit situat - deasupra portilor 9 si 10, etaj 2) prin prezentarea cardului AlphaCard Visa Gold, doar pentru detinatorii cardurilor (principale/ suplimentare) cu conditia unui rulaj minim pe card de 5.000 RON (plati POS/online decontate) in ultimele 30 de zile la nivel de card (pana cu maximum 96 de ore inainte de intrarea in lounge). Rulajul minim este necesar atat pentru cardul principal, cat si pentru cardurile suplimentare cu care se doreste accesul in lounge. Dupa utilizarea celor 3 intrari GRATUITE sau in cazul invitatilor care insotesc detinatorul de card, accesul este permis contra cost, fie in baza acordului incheiat intre Alpha Bank si aeroportul Henri Coanda (30 EUR/pasager/vizita), fie utilizand programul LoungeKey in aeroporturile Cluj* si Timisoara (30 EUR/pasager/vizita incepand cu 01 octombrie 2023). * Business Lounge-urile Aeroportului International Avram Iancu Cluj-Napoca sunt temporar inchise pentru lucrari de extindere.

 • Acces in saloanele VIP Lounge sau Business Lounge

  Accesul garantat in peste 1000 de saloane VIP Lounge sau Business Lounge in aeroporturi din intreaga lume, indiferent de linia aeriana sau clasa de zbor, atat pentru tine, cat si pentru insotitori, prin simpla prezentare a cardului AlphaCard Visa Gold. Costul unei vizite este de 30 EUR/vizita pentru fiecare persoana (atat pentru tine cat si pentru insotitori). Pentru detalii referitoare la saloanele participante, conditiile de acces si beneficiile LoungeKey, viziteaza website-ul www.loungekey.com/AlphaBank sau direct pe telefonul mobil cu aplicatia LoungeKey, disponibila prin Apple Store sau prin Google Play.

 • Asigurare calatorie

  Acces gratuit la o asigurare complexa de calatorie in strainatate, pusa la dispozitia ta prin intermediul Garanta Asigurari S.A. Pentru detalii complete referitoare la asigurarea de calatorie vezi aici si pentru specificatii aici.

 • Acces platforma Air Refund

  platforma prin care detinatorii de card pot solicita compensatii de pana la 650 EUR in cazul in care zborul a avut intarziere, a fost anulat sau a fost refuzata imbarcarea.

 • Acces la platforma Bidroom

  agregator de oferte hoteliere internationale ce ofera detinatorilor de card discounturi de pana la 25% fata de platformele similare si alte beneficii (early check-in, mic dejun gratuit, etc). Acces gratuit in primele 6 luni, iar apoi clientii beneficiaza de discount de 50% la tariful standard de inrolare (29.5 eur/an).

 • Visa Premium

  Programul Visa Premium care iti ofera acces la cel mai amplu program de oferte premium, prin care poti beneficia de reduceri si facilitati exclusiviste la comerciantii din tara si strainatate si platforma Visa Luxury Hotel Collection, care include o selectie de peste 900 de hoteluri de lux din intreaga lume, oferind avantaje precum statut VIP, acces automat la o camera mai buna si cel mai bun tarif. Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste ofertele din programul Visa Premium intra aici.

 • Inlocuirea cardului

  Inlocuirea cardului in maximum 24 de ore, in caz de furt sau pierdere.

 • Eliberare numerar

  Eliberare de numerar in regim de urgenta, pana la 2.000 USD sau echivalentul in valuta tarii in care te afli.

 • Asistenta Visa

  Servicii de asistenta Visa pentru tine si familita ta: consultatie medicala la telefon, programari medicale, monitorizarea starii medicale pe durata spitalizarii si dupa aceasta, acces la servicii juridice, acces la interpret/traducator si multe altele.

 • Aplicatii de plata

  Inrolezi AlphaCardul tau in aplicatiile de plata Apple Pay, Google PayGarmin Pay si Fitbit Pay.

 • Concierge pentru casa

  Beneficiezi de 20% reducere pentru asistenta la domiciliu cu acoperire nationala, fie ca este vorba de o problema la instalatia electrica sau sanitara, a feroneriei si HVAC, mici lucrari de reparatii interioare sau exterioare ale locuintei. Detalii aici.

 • Transport cu tarif preferential la aeroport

  BlackCab iti pune la dispozitie un serviciu dedicat pentru drumul spre sau dinspre Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Beneficiezi de tarife exclusive si acces la o flota diversificata de masini. Detalii aici.

 • Discount pentru toate serviciile BlackCab

  Ai 12% discount pentru toate serviciile oferite de BlackCab prin aplicatia mobila, in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi si Cluj: la fiecare cursa cu masinile BlackCab indiferent de categorie, MailCab (alternativa premium si rapida de curierat), Idrive (serviciul de transport care implica asistenta unui sofer), KidsCab (serviciul de transport dedicat pentru copii). Detalii aici.

 • Asistenta rutiera oriunde in Romania

  Beneficiezi de 30% discount la urmatoarele pachete: Asistenta rutiera 24/7 (tractare in caz de accident, suport telefonic sau online), Mobilitate (asistenta rutiera 24/7, masina de inlocuire, clasa mica pentru 7 zile), Mobilitate Plus (asistenta rutiera 24/7, masina de inlocuire, clasa similara pentru 10 zile). Detalii aici.

 •  

Descarca Formulare

Nu ai nevoie de niciun document special sau greu de obtinut pentru a obtine cardul de cumparaturi AlphaCard Visa Gold, minimul fiind: cartea de identitate.

 

Documentatia simplificata se aplica doar clientilor care obtin venituri din salarii (cu exceptia angajatilor MAI si MAPN). Pentru restul clientilor este necesara prezentarea adeverintei de venit sau a altor documente care atesta veniturile si o factura de utilitati.

 

Documente: