pf-credite-locuinta-amenajare-1

Finantare corporativa

Consultanta pentru operatiuni de finantare prin piata de capital (IPO actiuni, emisiune obligatiuni), oferte publice de cumparare, retragere de la tranzactinare, consultanta de fuziuni si achizitii 

  • optimizarea structurii de capital 
  • reducerea riscurilor

Descriere Finantare corporativa

Finantare corporativa

Piata de capital ofera companiilor oportunitati de diversificare a surselor de finantare, insa necesita un plan bine gandit si un partener de incredere. Clientii Alpha Bank Romania beneficiaza de o echipa inalt calificata de profesionisti in servicii de investitii, cu o experienta dovedita in derularea de proiecte complexe la cele mai inalte standarde.

Oferim asistenta de-a lungul intregului proces, fie ca finantarea ia forma unei oferte publice initiale de actiuni (IPO) sau a unei emisiuni de obligatiuni corporative: pregatire pre-IPO, pregatirea cazului investitional (equity story), elaborarea prospectului, obtinerea rating-ului, structurarea tranzactiei, organizarea turneului de promovare (management roadshow) si evaluarea interesului investitorilor, indeplinirea formalitatilor legate de aprobarea operatiunii si admiterea la tranzactionare a instrumentelor financiare, precum si asistenta in privinta cerintelor de transparenta post-listare.

Alpha Bank Romania pune la dispozitia clientilor sai o platforma de distributie puternica, capabila sa acceseze categoriile de investitori adecvate pentru asigura incheierea cu succes a fiecarei tranzactii.

Oferte publice si retrageri de la tranzactionare

Alpha Bank Romania ofera servicii de consultanta emitentilor listati pe Bursa de Valori Bucuresti care doresc sa deruleze oferte publice de cumparare/preluare, urmate, daca este cazul, de proceduri de retragere a actionarilor minoritari din societatile respective.

Serviciile noastre includ pregatirea documentatiei, obtinerea autorizatiei din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara, mentinerea legaturii cu reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti si ai Depozitarului Central, publicarea anunturilor de oferta conform reglementarilor, colectarea subscrierilor, executarea tranzactiilor si efectuarea raportarilor cerute de legislatie. In cazul procedurilor de retragere a actionarilor minoritari, asiguram de asemenea servicii de management al platilor care trebuie efectuate catre acestia.

Consultanta fuziuni si achizitii

Alpha Bank Romania ofera servicii de consultanta in proiecte de fuziuni si achizitii, personalizate astfel incat sa se plieze pe structura financiara, particularitatile sectorului de activitate si pe cerintele fiecarui client. In functie de obiectivele si strategia pe termen lung a clientilor nostri, analizam in detaliu situatia companiei, tendintele pietei pe care aceasta activeaza, punctele forte si vulnerabilitatile, pentru a putea oferi toate optiunile strategice si financiare care sa conduca la imbunatatirea competitivitatii si maximizarea valorii companiei.

Avand in vedere complexitatea acestor proiecte, suntem alaturi de clientii nostri pe intregul parcurs al acestora, mobilizand resursele necesare si oferind asistenta in planificarea procesului, identificarea si evaluarea companiilor tinta (daca e cazul), in procesul de due-dilligence, negocierea termenilor tranzactiei, identificarea strategiilor de finantare si finalizarea cu succes a tranzactiei.

Pentru detalii suplimentare ne poti contacta la adresa AlphaBank_CorporateFinance@alphabank.ro