Alpha Online Banking pentru IMM

Alpha Online Banking

Cu Alpha Online Banking ai mereu banca la indemana.

 • control deplin asupra banilor tai
 • tranzactii online, instant in lei 24/7 si in siguranta

Nou: Din Alpha Online Banking, platile in lei se vor efectua instant oricand, chiar si in weekend, de sarbatori, ziua sau noaptea, iar banii ajung in contul beneficiarului in cateva secunde. Platile trebuie sa fie mai mici de 50.000 ron si vor ajunge instant catre aproape orice destinatar din Romania. Lista completa a bancilor participante la acest serviciu se regaseste aici.

Serviciul Afisare Nume Beneficiar este aici! Acum, in momentul introducerii contului IBAN, poti vizualiza instant prenumele si initiala numelui beneficiarului, iar in cazul persoanelor juridice, denumirea companiei. Lista completa a bancilor participante la SANB se regaseste aici.

Descriere serviciu Alpha Online Banking

Cu Alpha Online Banking te bucuri de mobilitate deplina si ai acces in timp real la serviciile tale bancare intr-un singur loc, simplu si rapid, pe toate dispozitivele tale.

Ai posibilitatea definirii grupurilor de utilizatori cu niveluri diferite de acces la informatiile disponibile prin serviciul Online Banking:

 • soldul real al tuturor conturilor: curente, de depozit, etc.
 • tranzactiile efectuate pentru oricare dintre conturile deschise;
 • extrasele de cont cu toate informatiile: sold precedent, sold curent si explicatii despre tranzactia respectiva;
 • intervalul de timp in care trebuie sa te incadrezi pentru ca plata sa se efectueze la data la care doresti.

Cum poti avea acces la Alpha Online Banking?

 • Vii in orice sucursala Alpha Bank Romania;
 • Semnezi contractul pentru Alpha Online Banking;
 • Primesti datele de conectare.

Descarca aplicatia Alpha Online Banking

Nimic mai simplu! Descarci aplicatia Alpha Bank din magazinul de aplicatii online compatibil cu telefonul tau – AppStore sau Google Play –  o instalezi si te autentifici  cu datele de conectare.  Poti folosi Alpha Online Banking pe telefonul tau imediat dupa ce ai primit datele de conectare, fara sa fie nevoie sa-l activezi intai de pe PC sau din sucursala Alpha Bank. 

Descarca Alpha Online Banking din App Store Descarca Alpha Online Banking din Google Play

 

Esti gata sa folosesti Alpha Online Banking! Mai trebuie doar sa te autentifici – pe ce dispozitiv preferi: PC, tableta sau smartphone – si sa adaugi un dispozitiv de securitate ca sa poti face toate tranzactiile de care ai nevoie.

Cat de sigura este aplicatia Alpha Online Banking?

Noile reglementari privind autentificarea stricta a clientului (SCA) protejeaza confidentialitatea deplina a datelor tale bancare si, implicit, creste nivelul de siguranta a tranzactiilor tale online.

 • Te autentifici sigur, cu numele de utilizator si parola pe care le stii doar tu, la care se adauga un cod de autentificare generat de noile dispozitive de securitate;
 • Inainte de prima utilizare, inregistrezi token-ul in Alpha Online Banking (actiunea se efectueaza o singura data si presupune crearea unei legaturi electronice intre contul tau de client si token);
 • Sesiunea se inchide automat dupa 15 minute de inactivitate, pentru protectie impotriva accesului unei persoane neautorizate.

Iti punem la dispozitie doua tipuri de dispozitive de securitate (token) noi:

 • Software token (aplicatia Alpha Safe Access 2.0.) - care este permanent pe telefonul tau. Poti adauga token-ul tau software in Alpha Online Banking atat online (cu conexiune la internet), cat si offline (fara conexiune la internet).
 • Hardware token cu un design nou - pe care il iei peste tot cu tine. Ia-ti hardware token in cazul in care nu ai un smartphone sau in cazul in care preferi un dispozitiv pe care sa il ai langa tine tot timpul. Il vei primi gratuit.

Descarca gratuit aplicatia Alpha Safe Access 2.0. din magazinul de aplicatii online compatibil cu smartphone-ul tau:

Descarca Alpha Safe Access 2.0 din App Store Descarca Alpha Safe Access 2.0 din Google Play

 

Nota: Aplicatiile Alpha Bank nu functioneaza pe terminalele Huawei produse incepand cu luna mai 2019 (ex: P30 Lite, P40, P40 Lite, Mate30 Pro), deoarece acestea detin sisteme de operare care nu sunt compatibile cu politica Google (Android).

Vezi beneficiile

Beneficii Alpha Online Banking

 • Vezi cati bani ai in conturi

 • Platesti in lei instant orice, inclusiv facturi

 • Administrezi economiile

 • Schimb rapid de valuta

Aplica prin formularul online

Suport Online Banking

Mai jos gasesti manualul de utilizare pentru Alpha Online Banking: