Programul Start-Up Nation Alpha Bank IMM

Programul Start-Up Nation 2022

Prefinantare si/sau co-finantare prin Alpha Bank.

 • credem 100% in afacerea ta
 • consiliere prin unitatile Alpha Bank

In cadrul programului, antreprenorii vor putea beneficia de o finantare nerambursabila de maximum 200.000 lei (reprezentand maximum 95% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile) pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri.

Descriere Program Start-Up Nation

Obiectivul principal al Programului Start-Up Nation 2022 il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, program implementat de catre Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) prin intermediul Agentiilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

Sustinem mediul antreprenorial prin participarea la programul national de finantare a IMM-urilor in cadrul Start-Up Nation 2022.

Alpha Bank vine cu solutii personalizate pentru amplificarea potentialului de crestere pentru toate categoriile de IMM-uri si Start-Up-uri care au nevoie de sustinere adaptata specificului activitatii lor.

Avantajele Programului Start-Up Nation

Alocare Financiara Nerambursabila (AFN):

 • maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea unui loc de munca prin intermediul Programului;
 • maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul Programului.

Cum te inscrii in Programul Start-Up Nation?

Cum te inscrii in Programul Start-Up Nation Alpha Bank

Pentru a afla toate informatiile privind criteriile de eligibilitate si cheltuielile eligibile pentru Programul Start-Up Nation, te rugam sa accesezi link-ul de aici.

Important!

 • Inscrierile au inceput din 19 iulie 2022, iar aplicatia electronica va fi deschisa timp de 30 de zile lucratoare, pana la 1 septembrie 2022, ora 20:00. O posibila prelungire pana la epuizarea bugetului programului va fi analizata in mod special de MAT.
 • Firma a fost infiintata dupa data de 1 ianuarie 2020 si are capital 100% privat.
 • Daca esti asociat/actionar sau administrator in mai multe firme infiintate dupa 01 ianuarie 2020, poti aplica in program doar pentru una dintre ele.
 • Vei folosi aceeasi adresa de e-mail atat la inscriere, cat si in toate documentele aferente programului. Adresa va fi utilizata pentru toate notificarile legate de cererea ta de finantare din Programul Start-Up Nation.
 • Punctajul minim pentru a fi acceptat este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile, in limita bugetului disponibil.
 • Formularul de inscriere in Programul Start-up Nation se semneaza electronic, astfel este obligatoriu sa ai o semnatura electronica. Vestea buna e ca achizitia acesteia este o cheltuiala eligibila in cadrul programului atat inainte, cat si dupa semnarea acordului de finantare.

Cum te sustine Alpha Bank?

 • Cu un cont special pentru derularea proiectului, cont in care vei incasa grantul nerambursabil la finalul implementarii proiectului.
 • Cu un pachet de cont curent dedicat Start-Up-urilor. Poti accesa oferta aici.
 • Cu finantare: poti solicita un credit - punte si o facilitate de cofinantare (credit de investitii si/sau capital de lucru) pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente implementarii proiectului. Credit bancar, care poate fi garantat pana la 80% de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si contragarantat de Fondul Roman de Contragarantare S.A. (FRC).