Programul Start-Up Nation Alpha Bank IMM

Programul Start-Up Nation

Prefinantare si/sau co-finantare prin Alpha Bank.

 • credem 100% in afacerea ta
 • consiliere prin unitatile Alpha Bank

Credit pentru afaceri noi
In cadrul programului, antreprenorii vor putea beneficia de o finantare nerambursabila de maximum 200.000 lei (reprezentand maximum 95% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile) pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri.

Descriere Program Start-Up Nation

Obiectivul principal al Programului Start-Up Nation il constituie stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, program implementat de catre Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) prin intermediul Agentiilor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

Credit pentru Start-Up-ul tau

Sustinem mediul antreprenorial prin participarea la programul national de finantare a IMM-urilor in cadrul Start-Up Nation.

Alpha Bank vine cu solutii personalizate pentru amplificarea potentialului de crestere pentru toate categoriile de IMM-uri si Start-Up-uri care au nevoie de sustinere adaptata specificului activitatii lor.

Avantajele Programului Start-Up Nation

Alocare Financiara Nerambursabila (AFN):

 • maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea unui loc de munca prin intermediul Programului;
 • maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul Programului.

Cum te inscrii in Programul Start-Up Nation?

1. Te inregistrezi in aplicatia online disponibila pe website-ul https://granturi.imm.gov.ro/#/home.
2. Completezi cererea cu datele de autentificare, selectezi Alpha Bank ca banca partenera si depui cererea de finantare online in aplicatia MAT.
3. Dupa ce proiectul a fost evaluat si selectat pentru finantare, vei semna cu MAT, prin intermediul Agentiei pentru IMM-uri, contractul de finantare nerambursabila.
4. Poti solicita de la Alpha Bank prefinantarea si/sau cofinantarea proiectului, dupa caz.
5. Dupa semnarea acordurilor de finantare nerambursabila va incepe implementarea proiectului.
6. Alpha Bank Romania va vira mai departe alocatia in contul tau, in momentul primirii acordului din partea Ministerului.

 

Criterii de eligibilitate

Pentru a afla toate informatiile privind criteriile de eligibilitate si cheltuielile eligibile pentru Programul Start-Up Nation, te rugam sa accesezi link-ul de aici.

Optional se poate solicita garantia FNGCIMM, in calitate de fideiusor, a creditelor punte acordate de banca, in limita unui plafon de garantare aprobat de Fond.

Ce beneficii ai daca alegi Alpha Bank ca banca partenera?

 • Cu un cont special pentru derularea proiectului.
 • Cu un pachet de cont curent dedicat Start-Up-urilor. Poti accesa oferta aici.
 • Cu finantare: poti solicita un credit - punte si/sau o facilitate de cofinantare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente implementarii proiectului.
  • Dobanda aplicabila: ROBOR 6M + marja de 2,5%;
  • Comision de gestiune: 1% din valoarea creditului;
  • Comisioane de analiza: 0%;
  • Comision de neutilizare: 0%;
  • Perioada de tragere: maximum 12 luni, dar nu mai tarziu de 15.11.2024, fiind posibile trageri multiple, in functie de structura bugetului aprobat;
  • Volumul creditului: 100% din valoarea grantului aprobat, nu mai mult de 200.000 lei.