Programul Femeia Manager

Programul Femeia Manager

Prefinantare si/sau co-finantare prin Alpha Bank.

 • credem 100% in afacerea ta
 • consiliere prin unitatile Alpha Bank

In cadrul programului, femeile antreprenor vor putea beneficia de o finantare nerambursabila de maximum 200.000 lei (reprezentand maximum 95% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile) pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri.

Descriere Program Femeia Manager

Sustinem dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM.

Obiectivul principal al schemei de minimis il constituie stimularea si sprijinirea infiintarii si dezvoltarii structurilor economice private detinute si conduse de catre femei, imbunatatirea performantelor economice ale acestora, realizarea unei cresteri economice inteligente, sustenabile si incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabila, inovare si pregatire antreprenoriala, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si ale prejudecatilor existente inca la nivel local.

Avantajele Programului Femeia Manager

Alocare Financiara Nerambursabila (AFN):

 • maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea unui loc de munca prin intermediul Programului;
 • maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul Programului.

Cum te inscrii in Programul Femeia Manager?

Cum te inscrii in Programul Femeia Manager Alpha Bank

Pentru a afla toate informatiile privind criteriile de eligibilitate si cheltuielile eligibile pentru Programul Femeia Manager, te rugam sa accesezi link-ul de aici.

Important!

 • Programul a fost lansat joi, 18 august, la ora 10:00. Sesiunea va ramane deschisa 30 de zile lucratoare (pana la ora 20.00, in ultima zi).
 • Cel putin unul dintre asociati sa fie femeie si sa detina cel putin 50% din partile sociale/actiuni ale societatii in cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societatile infiintate in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si funcționarea cooperatiei, conditia se considera indeplinita daca majoritatea membrilor cooperatisti din Consiliul de Administratie este formata din femei.
 • Daca esti asociat/actionar sau administrator in mai multe firme, poti aplica in program doar pentru una dintre ele.
 • Vei folosi aceeasi adresa de e-mail atat la inscriere, cat si in toate documentele aferente programului. Adresa va fi utilizata pentru toate notificarile legate de cererea ta de finantare din Program.
 • Punctajul minim pentru a fi acceptat este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile, in limita bugetului disponibil.
 • Formularul de inscriere in Programul Femeia Manager se semneaza electronic, astfel este obligatoriu sa ai o semnatura electronica. Vestea buna e ca achizitia acesteia este o cheltuiala eligibila in cadrul programului atat inainte, cat si dupa semnarea acordului de finantare.

Cum te sustine Alpha Bank?

 • Cu un cont special pentru derularea proiectului, cont in care vei incasa grantul nerambursabil la finalul implementarii proiectului.
 • Cu un pachet de cont curent. Poti accesa oferta aici.
 • Cu finantare: poti solicita un credit - punte si o facilitate de cofinantare (credit de investitii si/sau capital de lucru) pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente implementarii proiectului.