Alpha Bank Romania sustine Olimpiada Micilor Bancheri, editia 2019

Alpha Bank Romania a sustinut pentru al saselea an la rand Olimpiada Micilor Bancheri, concursul de educatie financiara desfasurat in scolile primare din intreaga tara, organizat de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE).

Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs de educatie financiara adresat elevilor de clasa a III-a si
a IV-a.  Peste 4100 elevi au participat la cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizeaza evaluarea nivelului cunostintelor copiilor la disciplina optionala de Educatie Financiara.

Editia de anul acesta a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la inceputul lunii martie, cand elevi din 30 de judete ale tarii si din municipiul Bucuresti au sustinut proba scrisa de verificare a cunostintelor de educatie financiara. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre scolile participante au fost admisi in etapa urmatoare a competitiei. Cei mai buni 122 de elevi au fost, apoi, selectati pentru a participa in etapa finala a concursului, care s-a derulat vineri, 17 mai 2019, constand intr-o proba scrisa, pentru departajare.

La finalul actiunii, primii olimpici la Educatie Financiara, au fost aplaudati la scena deschisa in cadrul unei Festivitati de Premiere. Primii clasati au fost:

Premiul I

Teodora Radut, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala Academician Marin Voiculescu, Giurgiu

Adrian Stoica, cls. a IV-a, Scoala Emil Palade, Buzau

Premiul II

Milena Latea, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala 195, Bucuresti

Andrei Alexandru Nicorescu, clasa a IV-a, Liceul Tehnologic ,,Constantin Baicoi”, Baicoi

Premiul III

Mihai Octavian Gheorghisor, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala ,,Sf. Gheorghe”, Giurgiu

Stefan Stoica, clasa a IV-a, Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu-Structura Scoala Nr.2, Pitesti

De asemenea, au fost acordate 2 premii speciale:

Premiul special pentru „Inovatie in Educatie Financiara”, din partea Mastercard, pentru proiectul „Valori umane si valori monetare” inscris de o echipa de elevi din clasa a IV-a de la Scoala Gimnaziala „Ion Basgan” din Focsani, sub indrumarea invatatoarei Mirela Barcan.

Premiul special “Smart in banking”, din partea Alpha Bank Romania, pentru proiectul “Spiridusii finantisti - pilde mici pentru oameni mari” inscris de o echipa de elevi din clasa a III-a de la Scoala Gimnaziala “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, sub indrumarea invatatoarei Geanina Arizan.

Chiar daca podiumul i-a evidentiat pe cei mai buni, toti copiii au fost premiati pentru participare, iar la final, au plecat acasa cu premii, diplome, trofee si noi experiente.

”Competitia de anul acesta a fost extrem de stransa si a indicat un nivel mare de interes si de pregatire. Numarul notelor maxime a fost atat de mare incat, pentru departajare, am fost nevoiti sa tragem la sorti participantii la faza nationala. Ultima medie intrata in concurs la editia din acest an a fost de 91.00 puncte, ceea ce inseamna un nivel de responsabilitate si precizie extraordinar din partea unor copii. Ne bucura cresterea calitatii concursului si ne dorim ca acest proiect sa fie imbratisat de cat mai multe cadre didactice pentru ca un elev informat este un viitor adult educat”, a declarat prof. dr. Ligia Golosoiu, fondatorul Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.

Alpha Bank recunoaste importanta educatiei financiare in Romania, ca element semnificativ in cresterea nivelului de trai in tara noastra. In acest sens, sprijinim proiectul de implementare a educatiei financiare in scoli inca de la debutul sau, din anul 2013. Rezultatele foarte bune obtinute de copiii participanti la Olimpiada Micilor bancheri din acest an ne demonstreaza ca eforturile pentru implementarea acestui proiect isi arata roadele si ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun in educatia financiara. Felicitari tuturor participantilor la olimpiada, copii, profesori, parinti, precum si organizatorilor acestui proiect.” a declarat domnul Ion Stan, Vicepresedinte Executiv, Alpha Bank Romania.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele