Alpha Bank Romania, partener al festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu

Partener al festivalului Classics for Pleasure, Alpha Bank Romania sustine evolutia prin cultura.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de asociatia Elite Art Club pentru UNESCO si are ca obiectiv promoarea muzicii clasice in randul publicului si a excelentei culturii sibiene la nivel national si international.

Desfasurata in perioada 15-17 august 2019, editia a IX-a a festivalului a fost intitulata “Discover something new” si s-a remarcat prin multitudinea de declinari ale muzicii clasice pe care le-a prezentat publicului: muzica simfonica, chitara clasica, musical, muzica de film, in interpretarea unori artisti de renume mondial.

Pe 15 august, a avut loc deschiderea oficiala a festivalului cu un concert dedicat muzicii de film, interpretat de Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Vineri, melomanii au asistat la doua concerte: muzica inedita de chitara in Biserica Ursulinelor si un concert cu repertoriu clasic in Piata Mare.

Inchiderea festivalului a avut loc sambata cu traditionalul concert Proms of Delight ce a adus pe scena din Piata Mare celebritati ale muzicii clasice.

Vedetele festivalului de anul acesta au fost Aura Twarowska, Rebekka Hartmann si a sa vioara magica Antonio Stradivari din 1675, Junping Qian, Anton Shaburov, Paula Iancic, Mihai Urzicama, Trio Zamfirescu, Teatrul National de Opereta si Musical "Ion Dacian" din Bucuresti si Orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele