Alpha Bank Romania, partener al concertelor extraordinare susținute de Mischa Maisky la Ateneul Roman

Alpha Bank România a fost partener al concertelor extraordinare organizate de Filarmonica Română "George Enescu" și Institutul Cultural Român.

Sub deviza "Evoluăm împreună", Alpha Bank România susține evoluția prin cultură, reconfirmând încă o dată suportul acordat artei şi culturii româneşti.

Pe 8 și 9 noiembrie, publicul meloman românesc s-a bucurat de concertele susținute de Mischa Maisky, una dintre cele mai importante și complexe personalități ale artei interpretative din ultimele decenii, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Române, dirijată de dirijorul Christian Badea.

Violoncelist leton, Mischa Maisky, a fost prezent, de asemenea, la conferința de presă organizată pe 7 noiembrie, alături de reprezentanții Filarmonicii, Institutului Cultural Român și Alpha Bank România.

„Pentru mine, muzica este un organism foarte viu, niciodată la fel, care se schimbă în funcţie de partener, de orchestră, de dirijor, de sală, de acustica sălii, de public, care joacă un rol foarte important şi care este o sursă de inspiraţie pentru mine. Sunt foarte fericit să cânt Dvořák pe scena Ateneului român, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu, dirijată de maestrul Christian Badea. Tot timpul încerci să înveţi şi să descoperi ceva nou, o energie nouă. a declarat Mischa Maisky în cadrul conferinței de presă.

Mischa Maisky, care a studiat deopotrivă cu Mstislav Rostropovich și Gregor Piatigorsky – reprezentând, așadar, la cel mai înalt nivel școala interpretativă rusă –  a sărbătorit 70 de ani anul acesta. Artistul a interpretat, joi și vineri, Concertul de Dvořák, o lucrare de referință în literatura solistică.

La concerte au fost invitați 200 clienți Corporate și Gold.

Cele două concerte se înscriu în seria evenimentelor "Concertele Centenarului la Ateneu", ce marchează triplu aniversare - Anul Centenarului României, 150 de ani de la înființarea Filarmonicii "George Enescu" și 130 de ani de la inaugurarea Ateneului Român.

"Concertele Centenarului la Ateneu" au loc pe tot parcursul anilor 2018 și 2019 și propun publicului o dramaturgie muzicală, construită pe cronologia evenimentelor istorice și culturale centenare, cu artiști români și internaționali de renume internațional.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele