PLANT ART 2012 - expozitie de arta plastica si decorativa, realizata cu sprijinul Alpha Bank

plant-art-2012-expozitie-de-arta-plastica-si-decorativa-realizata-cu-sprijinul-alpha-bank

Alpha Bank Romania a continuat parteneriatul cu Gradina Botanica din Bucuresti sprijinind expozitia de arta plastica si decorativa "PLANT ART 2012" organizata in perioada 5 Mai – 1 Iulie la Centrul de Educatie Ecologica al Gradinii Botanice.

PLANT ART 2012 este un proiect initiat de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Universitatea din Bucuresti si Gradina Botanica "D. Brandza" Bucuresti, un manifest artistic care a luat forma unei expozitii de arta plastica si decorativa cu scopul de a promova respectul pentru natura, pentru un stil de viata sanatos, echilibrat, in armonie cu mediul inconjurator si cu noi insine.

Intentia din spatele organizarii acestui eveniment, incadrat in tendinta actuala de protectie a mediului, este de a crea o punte artistica intre domenul teoretic si cel educational. PLANT ART 2012 cuprinde studii de desen, compozitii decorative modulare, fotografii si imprimeuri pe material textil, toate avand ca model structuri naturale vegetale colectate din Gradina Botanica "D. Brandza" din Bucuresti. Proiectul a inclus de asemenea ateliere de lucru saptamanale de arta decorativa si pictura pentru copii.

In acest proiect au fost implicati profesori si studenti de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (Facultatea de Arte si Design de textile, Arta murala, Departamentul de Teoria, Educatiei si Cercetarii) si biologi de la Gradina Botanica "D. Brandza" din Bucuresti.

Expozitia PLANT ART 2012 a fost organizata cu sprijinul Alpha Bank Romania, ca parte a platformei dedicate proiectelor de responsabilitate sociala cu focus pe protectia mediului – Alpha Green. Alpha Bank sprijina din 2010 Gradina Botanica din Bucuresti, unul dintre cele mai importante proiecte realizate cu sprijinul bancii, fiind recenta redeschiderea a serei vechi din cadrul Gradinii Botanice.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele