Ziua Voluntarului Alpha Bank, 2015

ziua-voluntarului-alpha-bank-2015

Ziua Voluntarului Alpha Bank a debutat in 2009 ca initiativa de responsabilitate sociala corporativa a Grupului Alpha Bank. In 2015, peste 1000 de voluntari, la nivel de Grup, impreuna cu membrii familiilor acestora, au participat la actiuni cu caracter social sau de mediu in cele sase tari - Grecia, Cipru, Romania, Bulgaria, Serbia si Albania.

In Romania, aproape 130 de voluntari Alpha Bank, impreuna cu familiile lor, s-au reunit duminica, 17 mai, la cea de-a saptea editie a evenimentului Ziua Voluntarului Alpha Bank, organizat in cadrul Centrului SOS Satele Copiilor din Bucuresti. Evenimentul a avut drept scop amenajarea gradinilor din fata caselor cu flori si mobilier de gradina pentru copii. In cadrul evenimentului, voluntarii au socializat cu copiii gazduiti de Centru, care s-au bucurat de activitatile de divertisment precum pictura pe fata sau teatru de papusi. La finalul evenimentului, voluntarii Bancii, impreuna cu voluntarii SOS Satele Copiilor, au plantat trei artari, ca simbol al legaturilor stranse dintre acestia. 

In Grecia, Ziua Voluntarului Alpha Bank a avut loc duminica, 17 mai, in Atena si Salonic. 60 de voluntari au participat la spectacolele de teatru organizate special pentru copiii din Centrele de copii si Fundatii din cele doua orase. Voluntarii au socializat si s-au jucat cu copiii, le-au oferit cadouri si au urmarit impreuna cu acestia piesele de teatru.

In Cipru, 130 de voluntari Alpha Bank au participat la activitati de curatenie, plantare si intretinere a parcurilor publice. In Bulgaria, 300 de voluntari au participat la activitatile de mediu organizate in diferite orase din tara. In Serbia, un numar de 450 de voluntari au colectat peste 3000 de carti, care au fost donate bibliotecilor scolare din patru orase. In Albania, aproximativ 60 de voluntari au participat la Maratonul organizat pentru sprijinirea copiilor cu autism.

SOS Satele Copiilor este cea mai mare Organizatie de caritate pentru copii abandonati din lume, care deschidea primele doua centre SOS Satele Copiilor din Romania in 1993. Astazi, Centrul SOS Satele Copiilor din Bucuresti ofera adapost si sprijin unui numar de 60 de copii.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele