O noua sala de curs la Observatorul Astronomic, cu sprijinul Alpha Bank

together-responsabilitate-sociala

Alpha Bank Romania a sprijinit fondarea unei noi sali de curs in incinta Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", din Bucuresti. Sala de curs a fost complet amenajata si utilata, pentru a gazdui ore de astronomie pentru copii, dar si pentru tineri sau adulti.

Evenimentul de inaugurare a salii de curs a fost organizat impreuna cu Alpha Bank Romania de 1 iunie 2009, de Ziua Copilului, cu participarea elevilor Scolii Centrale din Bucuresti si a celor de la Colegiul "Ion Creanga" ce au putut urmari o demonstratie de "Planetariu Digital", urmata de observatii solare.

Observatorul Astronomic a mai beneficiat si de o donatie din partea Alpha Bank, in anul 2008, constand in instrumente profesionale cu ajutorul carora se pot realiza observatii de mare acuratete. Telescopul Meade LX200R, cu un diametru de 305 mm, poate mari pana la 750x, ceea ce inseamna ca se pot vedea pe Luna cratere cu diametrul de 700 m si detalii foarte fine, inaccesibile ochiului inainte, iar Luneta PST Coronado ce permite observarea Soarelui in alta lungime de unda, are un diametru de 40 mm si o distanta focala de 400 mm.

 

Mai multe detalii despre Observatorul Astronomic aici: www.astro-urseanu.ro

Proiecte similare

Vezi toate proiectele