Programul de educatie financiara BaniIQ

together-responsabilitate-sociala

Proiectul BaniIQ, lansat in 2012, este finantat de Visa Europe impreuna cu Alpha Bank si celelalte banci membre din Romania, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, si implementat de Junior Achivement Romania. Programul se adreseaza atat tinerilor cat si adultilor.

"Am lansat BaniIQ in primavara anului trecut, iar succesul programului ne-a depasit asteptarile: 55.000 de persoane au primit informatii financiare pana la finalul primei editii din 2012. Multumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat, in special bancilor membre care au trimis voluntari pentru a oferi cursantilor exemple de dificultati in administrarea finantelor intampinate in viata reala si au promovat programul de educatie financiara in randul propriilor clienti", a adaugat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe. 

Cursurile destinate tinerilor sunt sustinute in anul 2013 in perioada februarie - decembrie in liceele si universitatile din 64 de orase din Romania, de catre profesori care au fost pregatiti in prealabil in cadrul unor traininguri de educatie financiara organizate de Junior Achievement Romania. 

60 de voluntari din cadrul Alpha Bank Romania au participat la sesiunile de informare din liceele din Bucuresti si din tara. 

Prin participarea la program, tinerii din licee si universitati sunt pregatiti pentru a-si construi un viitor financiar sanatos, prin activitati interactive la clasa in prezenta consultantilor voluntari din banci si a cadrului didactic. 

 

Mai multe informatii: http://www.baniiq.ro/ 

 

Proiecte similare

Vezi toate proiectele