Alpha Bank Romania doneaza instrumente profesionale Observatorului Astronomic

together-responsabilitate-sociala

Alpha Bank Romania a donat Observatorului Astronomic din Bucuresti instrumente profesionale, ce permit realizarea unor observatii profesionale, de foarte mare acuratete. Instrumentele au fost binevenite cu ocazia Eclipsei de Luna din 22 februarie. Peste 500 de persoane au venit la Observator pentru a admira cerul cu noile instrumente.

Telescopul Meade LX200R, cu un diametru de 305 mm, poate mari pana la 750x, ceea ce inseamna ca se pot vedea pe Luna cratere cu diametrul de 700 m si detalii foarte fine, inaccesibile ochiului inainte, cu vechile instrumente. Se pot vedea de asemenea toate planetele, stelele pana la magnitudinea 15, dar si mii de obiecte non-stelare, cum ar fi galaxii, roiuri stelare sau nebuloase.

Alaturi de noul telescop, Alpha Bank Romania a donat Observatorului bucurestean si o Luneta PST Coronado. Luneta permite observarea Soarelui in alta lungime de unda, are un diametru de 40 mm si o distanta focala de 400 mm si poate mari pana la 150x. Cele mai mici detalii vizibile pe Soare au 5000 km. Filtrul aflat in interiorul lunetei izoleaza lumina cu lungimea de unda de 6563 angstromi. Astfel, se pot vedea eruptiile solare, cromosfera Soarelui, dar si alte fenomene ce se petrec pe cea mai apropiata stea.

 

Mai multe informatii despre Observatorul Astronomic

Proiecte similare

Vezi toate proiectele