Parteneriat impreuna cu Asociatia Promovarea Performantei in Educatie (APPE)

Parteneriat APPE 2023

Alpha Bank a continuat sa sprijine activitatile de educatie financiara dezvoltate de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE) si in anul 2023.

Beneficiarii proiectului au fost elevii din toata tara, atat din mediul urban si mediul rural, care au dorit sa studieze aceasta disciplina noua, indiferent de capacitatea financiara a familiilor lor. Toate materialele au fost distribuite cu titlu gratuit, iar cadrele didactice care au predat aceasta disciplina au avut posibilitatea de a se pregati urmand cursul de formare continua sustinut de Casele Corpului Didactic Judetene, posibilitate pe care au avut-o si parintii elevilor. Mai exact, proiectul a urmarit intarirea triadei parinte-elev-cadru didactic, crescand in felul acesta numarul celor care au putut acumula notiuni elementare de educatie financiara, efectele fiind pe termen lung, cu un puternic impact pozitiv.

Prin sprijinul financiar acordat de Alpha Bank Romania s-au putut tipari si distribui cu usurinta, manuale scolare pentru: 

  • 7.980 prescolari (manualul De la joc… la educatie financiara); 
  • 10.280 elevi (auxiliarul Educatie financiara prin joc, destinate invatamantului primar (cls. Pregatitoare - cls. a II a); 
  • 8.980 elevi (setul de manual si caietul elevului Educatie financiara – Banii pe intelesul copiilor).

Rezultatele obtinute in proiect au fost urmatoarele:

  • elaborarea de catre APPE si avizarea de catre minister a tuturor manualelor scolare pe grupe de varsta pentru tot invatamantul preuniversitar si a unei reviste trimestriale de educatie financiara.
  • monitorizarea directa in scoli a proiectului national (vizita in scoli si gradinite din 35 judete).
  • evaluarea cunostintelor acumulate de elevi prin studierea Educatiei financiare care a fost realizata prin concursul national de educatie financiara “Olimpiada Micilor Bancheri”;
  • evaluarea cunostintelor economice si de specialitate ale profesorilor, prin Cursul de formare continua a celor implicati in predarea educatiei financiare; perfectionarea se realizeaza prin Casa Corpului Didactic Judetean. In prezent, un nou curs de formare continua pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar (invatamant prescolar - liceu) care predau Educatie financiara, numit Educatie financiara si antreprenoriala, se afla in curs de acreditare la comisia nationala din cadrul Ministerului Educatiei.
  •  dezvoltarea unei aplicatii de educatie financiara online, „Kids - o afacere de succes”.
  •  incarcarea tuturor manualelor digitale si interactive pe platforma e-learning.

Alpha Bank Romania s-a implicat activ in acest proces de tiparire si distribuire a manualelor scolare pentru elevi si dascali din invatamantul primar, in sprijinirea financiara a derularii Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs national de educatie financiara pentru invatamantul primar, care a ajuns la Editia a X a, in sustinerea financiara si in realizarea de articole pentru Revista Educatie Financiara pe Intelesul Tuturor, precum si in sustinerea financiara a platformei e-learning. Mai multe detalii pe www.appe.ro

 

 

Proiecte similare

Vezi toate proiectele