Alpha Bank partener al programelor implementate de Asociatia Centrul Memorial dr. Gheorghe Telea Bologa

Alpha Bank sustine programele cultural-educationale implementate de Asociatia Centrul Memorial dr. Gheorghe Telea Bologa

Alpha Bank Romania sprijina proiectul Asociatiei Centrul Memorial dr. Gheorghe Telea Bologa parte a Complexului National Muzeul Astra Sibiu in anul 2023. Asociatia dezvolta programe educationale ample, noi produse cultural educationale adresate tuturor categoriilor de beneficiari.

Complexul National Muzeul ASTRA Sibiu a devenit, din anul 2014, principala institutie de cultura din Romania care genereaza programe de dezvoltare sustenabila prin actiunile culturale oferite publicului.

Dupa cercetari ample de teren, in ruralul din Romania, asociatia a descoperit nevoile acestor comunitati, gradul de alfabetizare, de culturalizare, dar cel mai important aspect este ca au descoperit resurse si valori care au putut deveni motoare de dezvoltare locala.Asadar, au constatat ca relatia cu urbanul este foarte importanta deoarece acesta este principalul potential consumator al acestor resurse. In acest sens, strategia asociatiei a fost de a crea o relatie intre comunitatea sursa si resursa si publicul vizitator.

Nu s-au oprit aici si in anul 2022 au generat actiuni in comunitatile rurale, deruland activitati precum: dezvoltarea unei platforme aducationale, generatoare de activitati specifice, unde s-au derulat 1.025 activitati: ateliere cu mesteri populari educatori, teatru, muzica, joc, serbari. La acestea au participat peste 19.700 de vizitatori, unde 45 de mesteri au avut astfel o sursa de venit, 23 de scoli partenere, 62 de institutii participante si 92 de cadre didactice.

Sub deviza "Evoluam împreuna", Alpha Bank Romania sustine evolutia, reconfirmand inca o data suportul acordat educatiei, artei si culturii romanesti.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele