Sprijinim proiectul de educatie financiara pentru copii, desfasurat de APPE

Proiect educatie financiara pentru copii, Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie

Alpha Bank a continuat sa sprijine activitatile de educatie financiara dezvoltate de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE), organizatie non-guvernamentala, care isi doreste maximizarea performantei in educatia din Romania, prin sustinerea studierii disciplinei „educatie financiara” inca de la o varsta frageda.

Asociația pentru Promovarea Performantei in Educatie, organizatie neguvernamentala, membru afiliat al Organizaţiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), fondata in anul 2014, in baza parteneriatului de colaborare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN), a lansat a zecea editie a programului national ”Educatie financiara”, program ce va fi implementat si in anul scolar 2022-2023, la nivelul intregului invatamant preuniversitar (prescolar, primar, gimnazial si liceal).

APPE doreste continuarea proiectului de educatie financiara, invațamant hybrid, atat prin tiparirea si distribuirea manualelor fizice, cat si prin manualele digitale si interactive incarcate pe platforma deschisa e-learning, scoala.appe.ro.

Principalele activitati derulate:

  • Organizarea celei de a IX a editii a Olimpiadei Micilor Bancheri;
  • Tiparirea si distribuirea auxiliarelor curriculare de Educatie financiara pentru invatamantul preuniversitar (prescolar, primar);
  • Tiparirea unor materiale suplimentare de promovare (revista proiectului, pliante, pusculite etc.);
  • Utilizarea platformei e-learning deschise (https://scoala.appe.ro) pentru tot invatamantul preuniversitar, cu suportarea costurilor de intretinere si plata a chiriei serverului acesteia.

Alpha Bank sustine proiectul de implementare a educatiei financiare la nivelul invatamantului prescolar, primar, gimnazial si liceal in activitatile amintite, precum si dezvoltarea si extinderea activitatii APPE.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele