Sustinem Festivalul International de Teatru de la Sibiu si in 2022

Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2022

Alpha Bank Romania a sustinut si in acest an, Bursa de Spectacole si Programul de voluntari din cadrul Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrala si de Est, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume si cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din Romania. Anual, festivalul este un prilej de sarbatoare, cu spectacole exceptionale invitate din tari precum: Marea Britanie, Germania, Franta, SUA, Polonia, Israel, Japonia, Austria, Elvetia, Italia, China, Spania, Republica Moldova s.a. 

FITS este organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu, al Consiliului Local Sibiu, Guvernului Romaniei, Ministerului Culturii, Ministerului Educatiei, Ministerului Apararii Nationale, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Sibiu. Acest eveniment reuneste mari artisti ai scenei mondiale, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de unele dintre cele mai apreciate spectacole ale lumii, recunoscute la nivel international si recompensate cu distinctii prestigioase. 

Festivalul International de Teatru de la Sibiu s-a aflat anul acesta la a 29-a editie si s-a desfasurat in perioada 24 iunie - 3 iulie 2022, cu tema Frumusete / Beauty. Intr-o perioada provocatoare, marcata de pandemia de coronavirus, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, alaturi de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu si toate structurile asociate, au reusit sa identifice cele mai bune solutii, in asa fel incat dialogul creat impreuna cu publicul sa stea sub semnul calitatii si al emotiei.

Reprezentatiile Festivalului International de Teatru de la Sibiu au fost disponibile in sali de spectacole, in spatii neconventionale, in biserici, in pietele centrale ale Sibiului, dar si in casele spectatorilor, prin website-ul official FITS, www.sibfest.ro, www.scena-digitala.ro, pagina de Facebook si canalul de YouTube.

Editia de anul acesta a fost adaptata astfel incat sutele de spectacole din programul Festivalului sa ajunga la un public cat mai larg, motiv pentru care evenimentul a fost organizat in tripla dimensiune. FITS a avut o componenta fizica: pe scena, in locatiile FITS, in aer liber, in spatii istorice, piete publice si biserici, un program online: spectacole filmate, inregistrate, adaptate special pentru mediul digital, cat si o dimensiune hibrida: transmisiuni live in teatre si cinematografe, ale spectacolelor jucate fie în locatiile festivalului, fie pe scenele teatrelor partenere din intreaga lume.

FITS a pastrat traditia marilor reprezentatii in spatii deschise, la care accesul publicului a fost liber, iar suplimentar a difuzat in mediul online o serie de spectacole cu acces gratuit. 

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structura asociata a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care acorda sanse tuturor artistilor, operatorilor culturali, institutiilor de spectacole si retelelor culturale care isi doresc sa intalneasca producatori importanti din întreaga lume. Prin evenimentele sale, Bursa ofera participantilor, inca de la prima editie din 1997, contextul ideal de a-si promova proiectele artistice si de a stabili parteneriate in domeniul artelor spectacolului.

La editia din acest an a evenimentului, in cele 10 zile de festival, zeci de mii de oameni au umplut pietele, salile de spectacole si strazile. Alte sute de mii de oameni au urmarit online, 100.000 vizitatori pe website-ul sibfest.ro, carora li se adauga 840.000 de utilizatori facebook si 50.000 utilizatori Instagram.

La Bursa de Spectacole au luat parte 500 de voluntari in cadrul festivalului.

Alpha Bank a sustinut de-a lungul timpului numeroase proiecte culturale cu accent pe promovarea tinerelor talente si pe dezvoltarea institutiilor care initiaza si deruleaza actiuni culturale.

Proiecte similare

Vezi toate proiectele