Centru media

    

Alpha Bank anunta primul comerciant din Romania care va inlocui POS-ul traditional cu telefonul mobil

26 octombrie 2020

Aplicatia Alpha PhonePOS pentru procesarea rapida a platilor cu cardul

Depanero a ales aplicatia Alpha PhonePOS pentru procesarea rapida a platilor cu cardul

Bucuresti, 27 octombrie 2020 – Alpha Bank anunta primul comerciant din Romania care va inlocui POS-ul clasic cu telefonul mobil, ca alternativa pentru procesarea rapida a platilor cu cardul. Depanero, cea mai mare firma de service electro-IT din Romania, parte din grupul eMAG, va beneficia de serviciul de acceptare a platilor cu cardul pus la dispozitie de Alpha Bank Romania prin intermediul aplicatiei Alpha PhonePOS.

Alpha PhonePOS este prima aplicatie a unei banci din Romania ce transforma telefonul mobil in POS cu multiple functionalitati, precum procesarea rapida si in siguranta a platilor, in conformitate cu standardele din domeniu pentru tranzactiile contactless sau accesul la istoricul platilor, fara investitii suplimentare in echipamente si consumabile.

Solutia inovatoare, dezvoltata in parteneriat cu Provision, este compatibila cu dispozitivele mobile Android si permite comerciantilor acceptarea platilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

Prin utilizarea aplicatiei, Depanero vizeaza eficientizarea administrarii tranzactiilor, cresterea mobilitatii, dar si extinderea modalitatilor de plata disponibile pentru clienti.

„Experienta clientului este foarte importanta pentru noi, de aceea ne gandim mereu cum putem imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim. Cautam o solutie de plata simpla, care sa le ofere clientilor nostri o modalitate flexibila si sigura de a face plati, fara sa fie nevoie sa gestionam dispozitive suplimentare. In ultimele luni, am fost incurajati sa facem plati fara numerar, acolo unde este posibil, de aceea solutia de plata prin telefon de la Alpha Bank a fost alegerea potrivita atat pentru a oferi un serviciu inovator si sigur clientilor nostri, cat si pentru a optimiza activitatea echipelor Depanero”, a declarat Irina Mincinopschi, director general Depanero.

„La baza lansarii in premiera a solutiei mobile de POS a fost dorinta de a sustine activitatea comerciantilor nostri, indiferent de domeniul lor de activitate si de a facilita procesul lor de transformare digitala, intr-un context in care utilizarea unor noi tehnologii este prioritara pe o piata extrem de competitiva. Ne bucuram ca Depanero a ales sa fie prima companie care utilizeaza solutia noastra, AlphaPhone POS, pentru un plus de flexibilitate si siguranta”, a declarat Viorel Vasile, Director, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.  

AlphaPhone POS poate fi accesata de antreprenori, liber profesionisti sau companii in baza unui cont de incasare deschis la Alpha Bank Romania, la care pot fi atasate alte produse, care ofera utilizatorilor mai multa mobilitate, precum un card business destinat companiilor (VISA Business) dar si liber profesionistilor (Mastercard Professional) sau solutia  Alpha Online Banking. Beneficiile sale, in comparatie cu un POS traditional, din punct de vedere al costurilor si flexibilitatii, sunt semnificative si deschid calea catre noi oportunitati de dezvoltare a afacerilor locale si ofera utilizatorilor mai multa mobilitate.

Alpha Bank Romania isi continua strategia de consolidare a pozitiei sale in domeniul acceptarii platilor, intr-o perioada in care cererea pentru solutii digitale a crescut, urmand tendinta la nivel mondial. Aceasta serie de inovatii a inclus lansari multiple pe piata locala, precum parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei solutii de tip „POS sharing”, accesibila la kiosk-urile din showroom-urile eMAG, precum si parteneriatul cu UnionPay pentru acceptarea cardurilor la ATM-urile si POS-urile Bancii, implementarea cu succes a noii solutii „Instant Money Back” pe platformele online eMag si Fashion Days impreuna cu PayU, participarea in cadrul programului pilot global VISA Installments si atestarea noilor terminale POS Verifone Engage, in parteneriat cu Printec Romania, in paralel cu extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea optiunii de depunere a numerarului la noile ATM-uri ale bancii.

Aplicatia Alpha PhonePOS completeaza portofoliul de servicii pentru comercianti pus la dispozitie de catre Banca, iar prin lansarea sa pe piata din Romania, Alpha Bank Romania sustine, in acelasi timp, dezvoltarea ecosistemului de solutii contactless oferite Clientilor sai.

________________

Despre Depanero

Depanero este cea mai mare firma de service din Romania in domeniile electro-IT, electrocasnice mici si mari, tablete si telefoane mobile. Compania Depanero are o prezenta la nivel national, cu angajati proprii, acoperind toate judetele tarii. Cei aproximativ 300 de angajati ai companiei au mii de ore de experienta de service si pregatire profesionala, precum si mii de ore de relatii cu clientii acoperind majoritatea categoriilor de produse de folosinta indelungata, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, IT, electronice, electrocasnice mici si mari etc.

Depanero ofera servicii de consultanta, diagnosticare si remediere rapida a defectiunilor, atat pentru produsele aflate in garantie, cat si pentru cele in post-garantie, pentru acestea din urma oferind garantie la reparatie.

De asemenea, Depanero ofera servicii de instalare la domiciliul clientilor pentru: aparate de aer conditionat, centrale termice, aparate electrocasnice, echipamente audio-video.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama diversa si moderna de servicii si produse, atat persoanelor fizice cat si companiilor, printr-o retea de Sucursale situate in Bucuresti si alte orase din tara. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati www.alphabank.ro; www.alphacards.ro.

Informatii de contact: Departamentul PR | pr@alphabank.ro | 021 455 7014 / 7382

Ultimele stiri

Vezi toate articolele