Centru media

    

Cardurile UnionPay acceptate la terminalele POS ale Alpha Bank Romania

25 septembrie 2020

Cardurile UnionPay acceptate la terminalele POS ale Alpha Bank Romania

Alpha Bank devine prima banca din Romania care isi extinde serviciile prin acceptarea cardurilor UnionPay la terminalele POS

Bucuresti, 25 septembrie 2020. Alpha Bank Romania si UnionPay International (UPI) anunta ca detinatorii de carduri UnionPay din intreaga lume pot utiliza acum cardurile la terminalele POS din reteaua de acceptare Alpha Bank. Prin acest acord, Alpha Bank Romania devine prima banca din tara care accepta carduri UnionPay la terminalele POS.

Acesta este o extindere a acordului anterior din mai 2019 dintre Alpha Bank Romania si UnionPay, prin care cardurile UnionPay erau acceptate in reteaua de ATM-uri a Bancii.  Acum, detinatorii de carduri UnionPay pot nu doar sa retraga numerar de la ATM-urile Alpha Bank, ci sa si efectueze plati in peste 4.000 de locatii ale comerciantilor din Romania.

Cu peste 8 miliarde de carduri emise in total in 61 de tari si regiuni din intreaga lume, UnionPay deserveste acum cea mai mare baza de detinatori de carduri. In prezent, 15 din cele 17 tari si regiuni din Europa Centrala si de Est accepta cardurile UnionPay.

„Fiind prima banca internationala care a lansat operatiuni in Romania, Alpha Bank este un jucator major in domeniul platilor si este partenerul nostru valoros pe piata locala. Suntem foarte fericiti sa lansam serviciul de acceptare la ATM, urmat de serviciul de acceptare la POS impreuna cu Alpha Bank Romania. Aceasta realizare va fi in beneficiul detinatorilor nostri de carduri si va imbunatati capacitatea serviciilor comerciantilor locali, oferite clientilor UnionPay”, a declarat Wenhui Yang, Directorul General al Sucursalei Europene a UnionPay International.

„Suntem onorati sa fim primul partener bancar din Romania al UnionPay, organizatie prezenta in majoritatea tarilor din Europa. In acelasi timp, suntem incantati sa oferim servicii cu valoare adaugata comerciantilor locali si sa contribuim la sporirea atractivitatii destinatiilor romanesti. Acum, orice comerciant detinator al unui POS de la Alpha Bank Romania poate accepta imediat tranzactii sigure si convenabile de la posesorii de carduri UnionPay”, a declarat Dl. Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

Punand evolutia in centrul valorilor sale, Alpha Bank Romania continua sa isi consolideze pozitia pe piata platilor, in linie cu tendintele globale, raspunzand cererii din ce in ce mai ridicate pentru solutii de plata digitale.

Pentru informatii suplimentare despre serviciile de achizitii cu cardul ale Alpha Bank Romania puteti accesa urmatorul link.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este o banca universala, ce ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, printr-o retea de unitati situate in Bucuresti si alte orase mari din tara.

ALPHA BANK ROMANIA a contribuit in mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin actiuni indraznete, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rata fixa pe 10 ani, la inceputul anilor 2000, o initiativa care a condus la crearea pietei ipotecare locale.

Contact: Departamentul PR | pr@alphabank.ro | +40 21 455 7014 / 7382

Despre UnionPay

UnionPay International (UPI) este o sucursala a China UnionPay si se concentreaza pe afaceri internationale. In parteneriat cu peste 2.300 de institutii din intreaga lume, UnionPay International si-a extins acceptarea cardurilor la 179 de tari si regiuni din intreaga lume cu emitere in 61 de tari si regiuni. UnionPay International ofera servicii de plati transfrontaliere de inalta calitate, eficace din punct de vedere al costurilor si sigure celei mai mari baze de detinatori de carduri din lume si furnizeaza servicii localizate convenabile unui numar din ce in ce mai mare de detinatori de carduri si comercianti UnionPay.

Pentru informatii suplimentare despre UnionPay International, accesati www.unionpayintl.com, activati optiunea „like” pentru “UnionPay International” pe Facebook, activati optiunea „follow” pentru “@unionpay_intl” pe Twitter.

Contact media: | UPIPR@unionpayintl.com |

Ultimele stiri

Vezi toate articolele