Centru media

    

Alpha Bank Romania va lansa Alpha PhonePOS, aplicatia care transforma telefonul mobil in POS

02 iulie 2020

Alpha PhonePOS ofera antreprenorilor si liber profesionistilor servicii rapide si sigure de acceptare a platilor contactless

Bucuresti, 02 iulie 2020 – Alpha Bank este prima banca din Romania care va lansa o aplicatie ce transforma telefonul mobil in POS. Solutia este compatibila cu dispozitivele mobile Android si raspunde tendintei in crestere de digitalizare.

Alpha Bank Romania recunoaste rolul esential pe care antreprenorii si liber profesionistii il au in dezvoltarea economiei locale, sustinerea acestora fiind unul dintre obiectivele fundamentale ale bancii. Prin lansarea aplicatiei, institutia bancara vine in intampinarea nevoilor acestora de a-si desfasura activitatea intr-un ritm eficient si rapid, deschide drumul catre noi oportunitati de dezvoltare a business-urilor locale si ofera utilizatorilor mai multa mobilitate.

Alpha PhonePOS va putea fi utilizata fara o investitie suplimentara in echipamente si consumabile. Cu ajutorul acestei aplicatii inovatoare dezvoltate in parteneriat cu Provision si sustinuta de VISA, antreprenorii si liber profesionistii vor avea posibilitatea de a accepta plati cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul dispozitivelor dotate cu tehnologia NFC, precum telefoanele, ceasurile si bratarile inteligente.

Tranzactiile prin intermediul aplicatiei se vor face in deplina siguranta, in linie cu standardele din industrie pentru tranzactiile contactless, similare unui terminal POS clasic si asigurand procesare rapida si acces la istoricul platilor. Aceste functionalitati fac din aplicatie un instrument de lucru eficient din punct de vedere costuri si permit utilizatorilor sa economiseasca timp.

“Lansarea noii solutii digitale pentru acceptarea platilor cu carduri contactless va reprezenta, cu siguranta, o revolutie in domeniu. Marcam, astfel, o premiera pe piata bancara din Romania, aflata in plin proces de transformare digitala. Prin lansarea Alpha PhonePOS, Alpha Bank isi va consolida oferta adresata antreprenorilor romani, punand la dispozitia acestora una dintre cele mai avansate game de solutii de acceptare a platilor existente in acest moment in tara”, a declarat Cristian Dragos, Vicepresedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

"Suntem incantati ca, impreuna cu Alpha Bank, pregatim lansarea unei solutii foarte simple, inovatoare si sigure de acceptare a platilor contactless de catre orice comerciant din Romania care detine un telefon Android. Este un serviciu avantajos din punctul de vedere al costurilor si al flexibilitatii, care creeaza noi oportunitati pentru o categorie larga de profesii liberale si in multe domenii, cum ar fi taximetrie, curierat sau comertul cu amanuntul. Avand in vedere dinamica pietei locale, apetitul crescut al romanilor pentru tehnologie, in conditiile in care 9 din 10 plati cu cardurile Visa in Romania sunt contactless si platile mobile iau un avant tot mai mare, suntem foarte increzatori ca aceasta solutie va fi de succes si va contribui la cresterea gradului de acceptare a platilor electronice in tara noastra", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa in Romania.  

Alpha Bank Romania continua strategia de consolidare a pozitiei in domeniul acceptarii platilor intr-o perioada in care cererea pentru solutii digitale a crescut, in linie cu tendinta la nivel mondial. Seria de inovatii a inclus lansari in premiera pe piata locala, precum: parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei solutii de tip “POS sharing”, accesibila la kiosk-urile din showroom-urile eMAG, parteneriatul cu UnionPay pentru acceptarea cardurilor la ATM-urile bancii, implementarea cu succes a noii solutii „Instant Money Back” pe platformele online eMag si Fashion Days, participarea in cadrul pilotului global VISA Installments, dar si certificarea noilor terminale POS – Verifone Engage, in parteneriat cu Printec Romania, in paralel cu extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea optiunii de depunere numerar la noile ATM-uri ale bancii.

Solutia Alpha PhonePOS va fi oficial accesibila clientilor in perioada urmatoare in cadrul unui program pilot. Aplicatia completeaza portofoliul de servicii pentru comercianti pus la dispozitie de banca, iar prin lansarea acesteia pe piata din Romania, Alpha Bank sustine, in acelasi timp, dezvoltarea ecosistemului de solutii contactless oferite clientilor.

Despre Alpha Bank

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama diversa si moderna de servicii si produse, atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.alphabank.ro; www.alphacards.ro.

Informatii de contact: Departamentul PR | pr@alphabank.ro

Ultimele stiri

Vezi toate articolele