Centru media

    

Alpha Bank se aliaza cu fintech-ul Symphopay pentru accelerarea transformarii digitale in retail

22 noiembrie 2019

Alpha Bank se aliaza cu fintech-ul Symphopay pentru accelerarea transformarii digitale in retail

Comerciantii au acum acces la o platforma de integrare a platilor la POS cu programe de loializare si crestere a vanzarilor, eliminand totodata erorile de procesare. Alpha Bank si Symphopay au finalizat integrarea programelor de plata in rate si a programului de loialitate Alpha Shop cu platforma de plati Symphopay, solutia fiind deja implementata la mari retaileri precum eMAG, Noriel si Intersport.

Acest parteneriat raspunde dorintei evidente a consumatorilor de a efectua plati rapide si simplificate, dar si de a avea un control asupra beneficiilor obtinute. Conform unui studiu)* Mastercard, 90% dintre consumatori considera ca este esential ca beneficiile sa fie transparente si usor de folosit, in schimb doar 43% simt ca acest lucru chiar se intampla.

In platforma Symphopay comerciantii pot activa campanii de marketing si comunicare, astfel incat fiecare tranzactie se transforma intr-o noua oportunitate de vanzare. De asemenea, rapoartele si analizele avansate asupra tranzactiilor si comportamentelor de plata cu cardul vor aduce comerciantiilor informatii utile pentru luarea deciziilor de business.

"Parteneriatul cu Symphopay ne ajuta sa oferim o experienta simplificata de plata comerciantilor parteneri precum si noi oportunitati de loializare, solutia fiind direct conectata cu programul de recompense Alpha Shop. Astfel, achizitiile cu cardurile de debit si de credit emise de Alpha Bank sunt recompensate cu puncte Alpha Shop, ce pot fi convertite direct in produse in cadrul magazinelor partenere” a declarat Cristian Dragos, Vice-Presedinte Executiv Retail, Alpha Bank Romania.

„Prin implementarea tehnologiilor avansate de plata, comerciantii isi dezvolta avantaje competitive majore in construirea unei relatii de lunga durata cu clientii. Parteneriatul cu Alpha Bank accelereaza adoptia acestor tehnologii ce redefinesc experientele de cumparare.” a declarat Daniel Nicolescu, CEO & Co-fondator Symphopay.

Lansat in octombrie 2016, Alpha Shop este cel mai inovator program de recompensare a clientilor Alpha Bank Romania care aleg sa plateasca cumparaturile folosind cardurile emise de banca si inrolate in program. La plata cu cardul, in functie de valoarea cumparaturilor efectuate si de tipul cardului utilizat, clientul primeste un numar de puncte care se acumuleaza si care in functie de preferinta, pot fi utilizate pentru a fi transformate in cadouri constand in produse si servicii gratuite sau in discounturi semnificative aplicate la urmatoarele cumparaturi in reteaua de parteneri Alpha Shop. *) Pay With Rewards Is the Seamless Solution Your Loyalty Program Needs​

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de peste 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama diversa si moderna de servicii si produse, atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.alphabank.ro; www.alphacards.ro

Despre Symphopay

Fondata in 2015 de catre o echipa cu experienta de peste 15 ani in industria platilor, compania  dezvolta o platforma de integrare a platilor si programelor de loialitate pentru banci si comercianti. Solutia este certificata de catre Visa si MasterCard si este conforma cu standardul de securitate PCI-DSS. Symphopay a primit investitii de peste 1,2 milioane euro in doua runde de finantare conduse de GECAD Ventures si Early Game Ventures. Printre companiile ce folosesc solutia Symphopay se numara FAN Courier, Intersport si eMAG.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele