Centru media

    

Olimpiada Micilor Bancheri si-a desemnat castigatorii

22 mai 2019

Castigatorii Olimpiada Micilor Bancheri

Olimpiada Micilor Bancheri si-a desemnat castigatorii

 • Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs de educatie financiara adresat elevilor de clasa a III-a si a IV-a
 • Vineri, 17 mai 2019, a avut loc etapa finala a competitiei si festivitatea de premiere
 • Mastercard a acordat premiul special pentru „Inovatie in Educatie Financiara”, iar Alpha Bank Romania a acordat premiul special „Smart in Banking

Bucuresti, 22 mai 2019 Peste 4100 elevi au participat la cea de-a VI-a editie a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizeaza evaluarea nivelului cunostintelor copiilor la disciplina optionala de Educatie Financiara.

Editia de anul acesta a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la inceputul lunii martie, cand elevi din 30 de judete ale tarii si din municipiul Bucuresti au sustinut proba scrisa de verificare a cunostintelor de educatie financiara. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre scolile participante au fost admisi in etapa urmatoare a competitiei. Cei mai buni 122 de elevi au fost, apoi, selectati pentru a participa in etapa finala a concursului, care s-a derulat vineri, 17 mai 2019, constand intr-o proba scrisa, pentru departajare.

La finalul actiunii, primii olimpici la Educatie Financiara, au fost aplaudati la scena deschisa in cadrul unei Festivitati de Premiere. Primii clasati au fost:

Premiul I

 • Teodora Radut, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala Academician Marin Voiculescu, Giurgiu
 • Adrian Stoica, cls. a IV-a, Scoala Emil Palade, Buzau

Premiul II

 • Milena Latea, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala 195, Bucuresti
 • Andrei Alexandru Nicorescu, clasa a IV-a, Liceul Tehnologic ,,Constantin Baicoi”, Baicoi

Premiul III

 • Mihai Octavian Gheorghisor, clasa a III-a, Scoala Gimnaziala ,,Sf. Gheorghe, Giurgiu
 • Stefan Stoica, clasa a IV-a, Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu-Structura Scoala Nr.2, Pitesti

De asemenea, au fost acordate 2 premii speciale:

 • Premiul special pentru „Inovatie in Educatie Financiara”, din partea Mastercard, pentru proiectul „Valori umane si valori monetare” inscris de o echipa de elevi din clasa a IV-a de la Scoala Gimnaziala „Ion Basgan” din Focsani, sub indrumarea invatatoarei Mirela Barcan
 • Premiul special “Smart in banking”, din partea Alpha Bank Romania, pentru proiectul “Spiridusii finantisti - pilde mici pentru oameni mari” inscris de o echipa de elevi din clasa a III-a de la Scoala Gimnazila “Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, sub indrumarea invatatoarei Geanina Arizan.

Chiar daca podiumul i-a evidentiat pe cei mai buni, toti copiii au fost premiati pentru participare, iar la final, au plecat acasa cu premii, diplome si trofee si noi experiente.

”Competitia de anul acesta a fost extrem de stransa si a indicat un nivel mare de interes si de pregatire. Numarul notelor maxime a fost atat de mare incat, pentru departajare, am fost nevoiti sa tragem la sorti participantii la faza nationala. Ultima medie intrata in concurs la editia din acest an a fost de 91.00 puncte, ceea ce inseamna un nivel de responsabilitate si precizie extraordinar din partea unor copii. Ne bucura cresterea calitatii concursului si ne dorim ca acest proiect sa fie imbratisat de cat mai multe cadre didactice pentru ca un elev informat este un viitor adult educat”, a declarat prof. dr. Ligia Golosoiu, fondatorul Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.

 „Educatia financiara a reprezentat dintotdeauna o prioritate pentru Mastercard, ea fiind la fel de importanta precum cei 7 ani de acasa. Cunostintele financiare ii vor ajuta pe elevii de astazi sa devina adultii de maine, dezvoltandu-le abilitatile si inspirandu-i sa adopte un comportament responsabil intr-o societate efervescenta, aflata in continua schimbare. Suntem bucurosi sa oferim inca o data Premiul special pentru Inovatie in Educatie Financiara in cadrul celei de-a sasea finale a Olimpiadei Micilor Bancheri, regasindu-ne in totalitate in valorile acestei competitii.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania.

Alpha Bank recunoaste importanta educatiei financiare in Romania, ca element semnificativ in cresterea nivelului de trai in tara noastra. In acest sens, sprijinim proiectul de implementare a educatiei financiare in scoli inca de la debutul sau, din anul 2013. Rezultatele foarte bune obtinute de copiii participanti la Olimpiada Micilor bancheri din acest an ne demonstreaza ca eforturile pentru implementarea acestui proiect isi arata roadele si ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun in educatia financiara. Felicitari tuturor participantilor la olimpiada, copii, profesori, parinti, precum si organizatorilor acestui proiect.” a declarat domnul Ion Stan, Vicepresedinte Executiv, Alpha Bank Romania.

Organizata de Asociatia pentru Promovarea Perfomantei in Educatie (APPE), in parteneriat cu ISJ Prahova, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din Proiectul de introducere si promovare la nivelul invatamantului primar a disciplinei optionale Educatie Financiara, derulat de APPE in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. In cei sase ani de activitate, s-au inscris in Proiect peste 400.000 de elevi si dascali din Bucuresti si din cele 41 de judete ale tarii, APPE oferind gratuit copiilor peste 1 milion de carti de educatie financiara.

Despre APPE

Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie este membru afiliat OECD. Pe termen lung, APPE isi propune ca prin proiectele sale sa contribuie la formarea unui comportament rational pentru viitorul consumator de produse si servicii bancare: un consumator responsabil, informat si avizat. www.appe.ro

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membra a Alpha Bank Group, este o institutie financiara de top, cu o istorie de 25 de ani in Romania. Banca ofera o gama variata si moderna de servicii si produse, atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice, cat si pentru sectorul IMM si corporate, dar si experienta si competenta necesare indeplinirii planurilor clientilor sai. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.alphabank.ro.

Despre Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele