Centru media

    

Alpha Bank Romania a realizat cu succes prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania

14 mai 2019

Alpha Bank Romania a realizat cu succes prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania

Alpha Bank Romania anunta realizarea cu succes a primei emisiuni de obligatiuni ipotecare, in valoare de 200 milioane euro, o premiera pentru sectorul bancar din Romania. Acesta reprezinta un moment de referinta atat pentru Alpha Bank Romania, cat si pentru piata romaneasca de capital.

Obligatiunile emise pe o perioada de 5 ani, cu dobanda variabila sunt garantate cu credite ipotecare de foarte buna calitate si au obtinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody’s.
Atat investitorii institutionali locali, cat si cei internationali precum IFC si BERD au manifestat un interes deosebit pentru aceasta tranzactie.

Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania a declarat:
“La aproape 18 ani de la lansarea primului imprumut pentru achizitia de locuinte, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piata bancara locala cu acest nou instrument de finantare, demonstrand inca o data capacitatile sale de pionierat".

Obligatiunile vor fi listate atat pe Bursa de Valori din Luxemburg, cat si pe Bursa de Valori Bucuresti. "Obligatiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finantare care vor contribui la dezvoltarea institutiilor financiare din Romania si a pietei de capital” a declarat Sergiu Oprescu.

Tranzactia a fost intermediata de banca de investitii Barclays Bank PLC in calitate de Lead Manager si Alpha Finance Romania in calitate de Co-Manager.

Bucuresti, 14 mai 2019

Ultimele stiri

Vezi toate articolele