Centru media

    

Moody's a crescut ratingurile Alpha Bank Romania pentru depozite

07 martie 2019

Agentia internationala de rating Moody's a revizuit in crestere ratingurile pentru depozitele pe termen lung in lei si in valuta ale Alpha Bank Romania, de la ''Ba3'' la ''Ba2'', precum si calificativul pentru soliditate financiara (BCA) de la ''b2'' la ''b1''.

Perspecti­va de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbata de la pozitiva la stabila.

Decizia vine dupa revizuirea in crestere a ratingurilor bancii mama din Grecia, Alpha Bank AE (ratingul pentru depozite revizuit in crestere la Caa1 stabil, de la Caa2 pozitiv; BCA revizuit in crestere la caa1, de la caa2).

Ratingul atribuit pentru profilul financiar al Alpha Bank Romania (ba2) reflecta solvabilitatea si profitabilitatea imbunatatite, precum si rezilienta demonstrata de-a lungul timpului, in ciuda dificultatilor legate de finantare si capitalizare cu care s-au confruntat bancile din Grecia.

Alpha Bank Romania avea un nivel al creditelor neperfor­mante de 5.95% la septembrie 2018, mult in scadere fata de 13.3% la decembrie  2016 si in linie cu valoarea acestora la nivelul sistemului bancar romanesc, de 5.6% la septembrie 2018. Mai multe detalii aici.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele