Centru media

    

Alpha Bank isi consolideaza structura Comitetului Executiv prin crearea de noi pozitii

07 februarie 2019

Alpha Bank isi consolideaza structura Comitetului Executiv prin crearea de noi pozitii

Sergiu Oprescu primeste noi atributii in cadrul Grupului, fiind numit Director General al Retelei Internationale. El va pastra pozitia de Presedinte Executiv si Membru al Consiliului de Administratie al Alpha Bank Romania

Alpha Bank isi consolideaza structura Comitetului Executiv prin numirea lui Sergiu Oprescu in functia de Director General Retea Internationala si a lui Nikos Salakas ca Director General, Buna Guvernanta si Juridic. Ocupantii celor doua pozitii fac parte din structura Comitetului Executiv al Grupului si raporteaza direct catre Vassilis Psaltis, CEO.

"Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastra de implementare, astfel incat, sa putem pune in aplicare o agenda ambitioasa in anii ce urmeaza", a declarat Vassilis Psaltis, CEO Alpha Bank.

Sergiu Oprescu va coordona subsidiarele Alpha Bank din patru tari (Albania, Cipru, Romania, UK) consolidand vizibilitatea internationala a grupului si asigurand alinierea la politicile de buna guvernanta ale acestuia. Isi va pastra pozitia de presedinte executiv si membru al Consiliului de administratie al Alpha Bank Romania.

Nikos Salakas va aduce imbunatatiri si va coordona segmente  cheie cu rol critic in implementarea sustenabila a Bunei Guvernante si supraveghere, aducand de asemenea o contributie semnificativa expertizei juridice in zone precum reglemetarea si piata de capital. Atributiile sale acopera servicile juridice, conformitate, secretariatul Consiliului de administratie si protectia datelor.

Scurt CV - Sergiu Oprescu

Sergiu Oprescu, in varsta de 55 de ani, este absolvent al Facultatii de Aeronautica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. El a primit o diploma postuniversitara in domeniul bancar de la Universitatea din Colorado si a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford si London Business School. S-a alaturat Alpha Bank Romania in 1994 si a detinut mai multe functii de conducere inainte de a fi numit presedinte executiv in 2007. A fost presedinte al Bursei de valori Bucuresti din 2000 pana in 2006, iar in prezent detine si functia de presedinte al Consiliului de administratie al Asociatiei Romane a Bancilor.

Scurt CV - Nikos Salakas

Nikos Salakas, in varsta de 46 ani, a studiat dreptul la Universitatea din Atena si detine o diploma de studii postuniversitare (Master in dreptul international al afacerilor) acordata de Colegiul Universitar din Londra. Se alatura Băncii de la firma de avocatura Koutalidis, unde avea in subordine Departamentul financiar-bancar din 2010. Are peste 20 de ani de experienta in tranzactii bancare la nivel local si international, finantare, restructurare si valori mobiliare. Este clasat printre cei mai de seama avocati greci de catre IFLR, Legal 500 si Chambers & Partners. El a lucrat alaturi de  Alpha Bank in operatiuni de reglementare, M&A, strategice și financiare din 1999.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele