Centru media

    

Parte a Grupului Alpha, Alpha Finance USA face istorie la bursa newyork-eza

12 martie 2001

Alpha Bank anunta cu mandrie ca filiala ALPHA FINANCE din Statele Unite, parte a grupului grecesc ALPHA, a contribuit la listarea companiei Stelmar Shipping Ltd. la bursa de la New York pe 6 martie anul curent. 

Tranzactia constituie prima mare subscriere facuta de un grup financiar grec in Statele Unite si prima cotare la bursa internationala a unei companii maritime in ultimii 5 ani. Infiintata in 1992 de catre Stelios Hadjioannou, compania Stelmar a emis pana acum actiuni internationale in valoare de 84 de milioane de dolari reprezentand 7 milioane de actiuni. Fondurile stranse prin majorarea capitalului au fost folosite la cumpararea a 10 tancuri petroliere de la compania maritima Osprey. Dupa aceste achizitii, flota companiei Stelmar se va dubla.

Incheierea afacerii pentru achizitionarea flotei va face din Stelmar una dintre cele mai mari companii maritime din domeniul transportului de petrol.
Principalii subscriitori si consultanti pentru emiterea de actiuni au fost Jefferies & Company Inc. si ALPHA FINANCE US CORPORATION.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele