Centru media

    

Alpha Bank romania se extinde si lanseaza noi produse

07 mai 2001

Principalele obiective ale Alpha Bank in anul 2001 sunt dezvoltarea portofoliul de credite si pe cel de depozite continuand in acest sens linia directoare ce priveste dezvoltarea sectorului de retail, a anuntat Presedintele bancii, Eleftherios Ioannou, in cadrul reuniunii cu angajatii din conducerea bancii si din sucursale, care a avut loc recent la Predeal. Alpha Bank va deschide anul acesta cel putin trei noi sucursale, cate una in Ploiesti, Pitesti si Brasov, si alte doua in Bucuresti, a mai adaugat Presedintele Ioannou.

Aceste noi filiale se adauga celor 7 sucursale existente deja in Romania, operand in Bucuresti, Arad, Baia Mare, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu si Timisoara. Presedintele Ioannou a accentuat faptul ca banca isi va coordona actiunile cu cele ale companiilor afiliate Grupului, atat pentru sporirea numarului de clienti cat si pentru a imbunatati sinergia in cadrul Grupului cu privire la intreaga gama de servicii oferite clientilor. Aceasta sinergie crescanda va mari capacitatea de raspuns a Grupului in ceea ce priveste ansamblul serviciilor financiare pe care le ofera Alpha Bank, Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Brokerage, Alpha Advisory si Danube Fund. In curand va lua fiinta si Alpha Insurance, companie creata cu ajutor financiar din Grecia, si care va oferi servicii de asigurari pe piata romaneasca. 


In cadrul acestei reuniuni a conducerii Grupului au fost detaliate strategia generala pentru anul 2001 si principalele obiective ale bancii. Conducerea bancii a prezentat, de asemenea, rezultatele pozitive pe anul trecut, reamintind de cresterea cu 60% a profiturilor si cresterea cu 50% a portofoliului de credite. Creditele neperformante ale bancii se afla in prezent mult sub valoarea de 1%, dovedind astfel ca banca este cea mai sigura din Romania.

Prim Vice-presedintele Radu Gratian Ghetea a subliniat faptul ca serviciile suport pentru activitatea bancara vor fi imbunatatite. Va fi achizitionata o noua interfata foarte puternica pentru sistemul informatic al bancii, care va intari enorm capacitatile Grupului in Romania, in acelasi timp procurandu-se si noi pachete de programe care vor permite capacitarea sistemului pentru dezvoltarea de noi produse si servicii. Clientii vor fi serviti online la viteze mult marite. Domnul Ghetea a mai precizat ca, odata cu activarea TransFond, operatiunile interbancare se vor derula mult mai rapid si mai usor, in acest fel inlaturandu-se multe dintre greutatile pe care le intampina in prezent personalul care se ocupa cu aceste activitati. 

Vice-presedintele Nicolaos Giannissis a mentionat ca banca va continua sa ofere un sprijin larg clientilor corporate din Romania, Grecia si Italia prin politici care vizeaza finantarea pe termen lung a proiectelor, amintind in acelasi timp auditoriului ca, desi banca are ca actionar principal Grupul Alpha din Grecia, majoritatea clientilor bancii o formeaza companiile romanesti private si de stat. Acest lucru demonstreaza inca o data ca banca este interesata de afacerile pe termen lung pentru a sustine consolidarea economiei de piata in Romania. In ceea ce-i priveste pe investitorii straini, banca isi propune sa faciliteze, consolideze si extinda intrarea companiilor multinationale pe piata prin coordonarea activitatilor lor cu cele ale ALPHA BANK ROMANIA. 


Unul dintre cele mai importante obiective pentru unitatea de retail este sa ofere conditii atractive pentru depozitele clientilor mici sau mari, a precizat Vice-presedintele Sergiu Oprescu. Exista multi bani in afara sistemului bancar si noi trebuie sa devenim indeajuns de convingatori pentru a atrage o buna parte din ei, a punctat Oprescu. El a facut o prezentare a noilor produse si servicii pe care banca le va lansa in viitorul apropiat. Alpha Bank va emite in curand carti de debit si de credit marca VISA atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice care opereaza in Romania. Comisioanele practicate la retragerea de numerar vor fi cele mai mici de pe piata bancara romaneasca. 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele