Centru media

    

ALPHA BANK ROMANIA si NATIONAL BANK OF GREECE discuta fuziunea

02 noiembrie 2001

Va transmit alaturat traducerea comunicatului de presa emis de National Bank of Greece si Alpha Bank pe 1 noiembrie in Atena, cu privire la discutiile care au avut loc in vederea fuzionarii celor doua banci:

Traducere din limba neogreaca

BANCA NATIONALA A GRECIEI ALPHA BANK

COMUNICAT DE PRESA

Atena, 1 noiembrie 2001


Consiliile de Administratie al Bancii Nationale a Greciei si al Alpha Bank s-au intrunit astazi de dimineata si au hotarat sa propuna Adunarilor lor Generale aprobarea fuziunii celor doua institutii. Fuziunea va avea loc in conformitate cu art. 16 Legea 2515/97 asa cum a fost amendata cu Legea 2744/99, prin schimbul actiunilor.


Raportul de schimb al actiunilor celor doua banci va avea la baza valorile la Bursa si se va stabili in conformitate cu metodologia prevazuta de legislatia in vigoare. 


Conducerea noii Banci va fi exercitata de catre Consiliul de Administratie si de catre Comitetul Executiv, ambele conduse de Dl. Theodoros KARATZAS si Dl. Ioannis KOSTOPOULOS. Membrii Comitetului Executiv vor fi: Andreas Vranas, Konstantinos Kyriakopoulos, Dimitrios Mantzounis, Theodoros Pantalakis, Apostolos Tamvakakis.


Consiliile de Administratie ale celor doua Banci au luat aceasta hotarare a fuziunii apreciind in comun urmatoarele:

· Fuziunea va conduce la crearea unui Grup financiar-bancar care, datorita marimii lui, va fi capabil sa opereze si sa beneficieze de oportunitatile strategice oferite de pietele deosebit de competitive europene si internationale. Nivelul ridicat al capitalului noului Grup va facilita dezvoltarea unei politici mai active, atat in zona Europei de sud-est cat si in marile centre internationale economico-financiare.


· Exista o semnificativa complementaritate in domenii cum ar fi retail banking, asset management, operatiuni bursiere, relatiile cu Intreprinderile Mici si Mijlocii, trezorerie si in administrarea imobilelor. Mai mult decat atat, colaborarea se va extinde si in alte domenii cu perspective bune de dezvoltare in Grecia, cum ar fi asigurarile.


· Exista potential pentru cresterea eficientei operationale a Grupului rezultat in urma fuzionarii, avand in vedere ceea ce au realizat pana acum si experienta Conducerii celor doua Banci in reorganizarea structurilor functionale si in controlul costurilor. 

· Exista potential pentru obtinerea unor economii in domenii precum exploatarea retelei de sucursale, marketing, vanzari de produse si servicii, investitiile in IT si infrastructura, valorificarea mai eficienta a calitatilor personalului.


· Noul grup va avea o prezenta sporita pe pietele internationale de capital, care se va concretiza printr-o mai mare pondere in indicii bursieri internationali.

· Prin aceasta fuziune se creeaza un Grup cu total active ce se ridica la 80 miliarde Euro si o capitalizare de 10 miliarde Euro, dupa acest ultim criteriu noul grup clasandu-se pe locul 23 in Europa. 


Cu ocazia acestei decizii a Consiliilor de Administratie s-au facut urmatoarele declaratii:

  • Dl. Theodoros KARATZAS

Adminstrator si Presedinte al C.A. al Bancii Nationale a Greciei:

"Suntem foarte incantati de crearea unei Banci puternice care va contribui semnificativ la dezvoltarea economiei elene. Aceasta fuziune reprezinta de asemenea o oportunitate pentru crearea unei mari banci europene a carei centru decizional va fi in Grecia, o banca ce va deveni punct de referinta pentru investitorii internationali si interni."

  • Dl. Ioannis Kostopoulos

Presedinte & CEO Alpha Bank

"Aceasta fuziune va imbunatati gama, calitatea si competitivitatea produselor si serviciilor pe care le vom oferi clientilor si in paralel ne va consolida pozitia pe piata internationala. Din unificarea directa si indirecta a retelelor celor doua Banci vor rezulta beneficii care vor da nastere unor noi oportunitati pentru personalul grupului."

Ultimele stiri

Vezi toate articolele