Centru media

    

Alpha Bank deschide sucursala din Pitesti

27 februarie 2002

Alpha Bank a inaugurat azi o noua sucursala in municipiul Pitesti, pe bulevardul I.C. Bratianu Bl D1 la parter. Este pentru prima data cand Alpha Bank Romania vine in Pitesti, recunoscand in acest fel importanta economica a municipiului si a regiunii. Pitestiul este un oras renumit pentru industriile de automobile, prelucrarea petrolului si cea chimica, dar are in acelasi timp un puternic sector al Intreprinderilor Mici si Mijlocii a caror importanta creste continuu. Prin intermediul acestei noi sucursale, situata chiar in inima Pitestiului, Alpha Bank Romania face o declaratie de intentie cu privire la planurile sale pentru regiune si transmite in acelasi timp o invitatie companiilor si cetatenilor din Pitesti si din judetul Arges de a beneficia de servicii de inalta calitate.


Sucursala noastra din Pitesti se alatura azi retelei Alpha Bank Group. Cu active de peste 30 de miliarde de Euro in toata lumea si un capital de 1,9 miliarde de Euro, Alpha Bank Group este cea mai mare banca privata din Grecia si se afla printre primele grupuri financiare din Europa de Sud-Est. Grupul are subsidiare in aproape toate tarile din Balcani, in Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii. Subsidiara din Romania este investitia cu cea mai dinamica rata de crestere. Avand in vedere previziunile economice pozitive pentru Romania, investitia Grupului poate sa devina cea mai atragatoare in aceasta regiune. Iata, asadar, ca de azi inainte cetatenii Pitestiului vor beneficia de o serie completa de produse si servicii oferite de o banca europeana cu 123 de ani de experienta. 


Presedintele Alpha Bank Romania, domnul Eleftherios Ioannou, si Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc au taiat panglica inaugurala a sucursalei. Domnul Ioannou le-a urat colegilor din echipa de la Pitesti succes si cat mai multe realizari: "In sucursala din Pitesti, ce se intinde pe o suprafata de 300 de metri patrati, avem o echipa de tineri motivati. Directorul Vasile Mihail se afla in fruntea echipei de 14 oameni a caror medie de varsta este 28 de ani! Toti au experienta bancara anterioara si sunt pregatiti sa faca fata noilor provocari. Aceasta investitie este o declaratie de incredere in regiunea Argesului si demonstreaza hotararea noastra de a ajuta business-ul din judetul dumneavoastra. Am venit aici pentru a ramane, pentru a oferi servicii de calitate si pentru a face afaceri profitabile. Toate acestea le vom face impreuna cu dumneavoastra, clientii nostri din Pitesti si din Romania, deoarece nu putem creste decat impreuna", a afirmat Presedintele Ioannou.


Referindu-se la emblema bancii, Ioannou a adaugat: "De acum inainte semnul albastru din fata bancii va va aminti de profesionalismul grecesc in serviciile bancare operationale in Pitesti".


Alpha Bank Romania are in prezent 10 sucursale in tara si isi propune sa deschida alte 5 in acest an in Grand Hotel Marriott - Bucuresti, Ploiesti, Portul Constanta, Brasov si Otopeni.


Principalii actionari ai Alpha Bank Romania sunt:

  • Alpha Bank Group - 85%
  • Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ~ 10%
  • Banca Monte dei Paschi di Siena ~ 5%

Ultimele stiri

Vezi toate articolele