Centru media

    

Alpha Bank a sosit in Ploiesti

29 martie 2002

Alpha Bank a inaugurat azi o noua sucursala in municipiul Ploiesti, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 1 Bl AB, la parter. Este pentru prima data cand Alpha Bank Romania vine in Ploiesti, recunoscand in acest fel importanta economica a municipiului si a regiunii. Ploiestiul este un oras renumit pentru industriile de prelucrare a petrolului si cea chimica, dar are in acelasi timp un puternic sector al Intreprinderilor Mici si Mijlocii a caror importanta creste continuu. Prin intermediul acestei noi sucursale, situata chiar in centrul Ploiestiului, Alpha Bank Romania face o declaratie de intentie cu privire la planurile sale pentru regiune si transmite in acelasi timp o invitatie companiilor si cetatenilor din Ploiesti si din judetul Prahova de a beneficia de servicii de inalta calitate.


Sucursala noastra din Ploiesti se alatura azi retelei Alpha Bank Group. Cu active de peste 30 de miliarde de Euro in toata lumea si un capital de 1,9 miliarde de Euro, Alpha Bank Group este cea mai mare banca privata din Grecia si se afla printre primele grupuri financiare din Europa de Sud-Est. Grupul are subsidiare in aproape toate tarile din Sud-Estul Europei, in Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii. Subsidiara din Romania este investitia cu cea mai dinamica rata de crestere. Avand in vedere previziunile economice pozitive pentru Romania, investitia Grupului poate sa devina cea mai atragatoare din aceasta regiune. Iata, asadar, ca de azi inainte cetatenii Ploiestiului vor beneficia de o serie completa de produse si servicii oferite de o banca europeana cu 123 de ani de experienta. 


Presedintele Alpha Bank Romania, domnul Eleftherios Ioannou, si Primarul Ploiestiului Emil Calota au taiat panglica inaugurala a sucursalei. Domnul Ioannou le-a urat colegilor din echipa de la Ploiesti succes si cat mai multe realizari: "In sucursala din Ploiesti, ce se intinde pe o suprafata de 400 de metri patrati, avem o echipa de tineri motivati. Directorul Florin Ionete se afla in fruntea echipei de 12 oameni a caror medie de varsta este 29 de ani! Toti au experienta bancara anterioara si sunt pregatiti sa faca fata noilor provocari. Aceasta investitie este o declaratie de incredere in regiunea Prahovei si demonstreaza hotararea noastra de a ajuta business-ul din judetul dumneavoastra. Am venit aici pentru a ramane, pentru a oferi servicii de calitate si pentru a face afaceri profitabile. Toate acestea le vom face impreuna cu dumneavoastra, clientii nostri din Ploiesti si din Romania, deoarece nu putem creste decat impreuna", a afirmat Presedintele Ioannou.


Referindu-se la emblema bancii, Ioannou a adaugat: "De acum inainte semnul albastru din fata bancii va va aminti de profesionalismul grecesc in serviciile bancare operationale in Ploiesti".


Alpha Bank Romania are in prezent 12 sucursale in tara si isi propune sa deschida alte 5 in acest an in Portul Constanta, Brasov, Bucuresti, Bacau si Otopeni.

Principalii actionari ai Alpha Bank Romania sunt:

  • Alpha Bank Group - 85%
  • Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ~ 10%
  • Banca Monte dei Paschi di Siena ~ 5%

Ultimele stiri

Vezi toate articolele