Centru media

    

Alpha Finance Romania: o prezenta solida

16 aprilie 2002

Alpha Finance Romania, "bratul" de investitii al Alpha Bank Group in Romania, a fost pozitionata pe locul intai in clasamentul celor mai bune companii de brokerage, pentru primul trimestru al acestui an, dupa criteriul volumului actiunilor tranzactionate, a anuntat oficial Bursa de Valori Bucuresti. Volumul total de tranzactii pe care l-a realizat compania in perioada amintita depaseste 175 de miliarde de lei. 

Clientii Alpha Finance Romania sunt companii specializate in piete emergente si fonduri de investitii, dar si mari firme de valori mobiliare din lume. Alpha Finance Romania este consultantul pentru Foreign & Colonial Romanian Investment Company, care gestioneaza cel mai mare fond inchis de investitii dedicat Romaniei. 


Din 1997 Alpha Finance Romania a activat ca si corespondent oficial al IFC (actualmente Standard & Poor’s) pentru Romania pentru a-i oferi acestei institutii informatii despre piata romaneasca de capital, cu scopul declarat de a promova piata de capital locala si de a include Romania in S&P/IFCG frontier Index.


Alpha Finance Romania a devenit, de asemenea, unul dintre consultantii de frunte pentru piata tranzactiilor mobiliare din Romania sfatuindu-si clientii cum sa atraga fonduri prin cotarea la Bursa si pe piata secundara RASDAQ, prin restructurarea si gestionarea ofertelor publice primare si secundare, sau prin plasamente private. In 1999 Alpha Finance a incheiat prima subscriere a unei oferte publice pentru un emitent din Romania care a intrat pe piata de capital. In anul 2000, compania de brokerage a actionat ca unic consultant pentru Guvernul Romaniei la vanzarea pachetului de actiuni pe care acesta il mai detinea la Banca Romana pentru Dezvoltare –SocGen, operatiune care a dus la cea mai mare oferta publica secundara (in valoare de 10 milioane de dolari) care a fost facuta vreodata pe pata romaneasca de capital. Anul trecut Alpha Finance Romania a fost Sole Lead Manager pentru oferta publica primara pentru compania MJ Maillis Romania, prima firma straina care a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, plasand astfel actiuni in valoare de 1,46 milioane de dolari pentru investitorii din tara si din strainatate. 

Principalii actionari ai Alpha Finance Romania sunt:

  • Alpha Bank AE Greece - 45.68%
  • Alpha Finance AXEPEY - 29.59%
  • Alpha Bank Romania S.A. - 24.72%

Ultimele stiri

Vezi toate articolele