Centru media

    

Alpha Bank se dezvolta puternic in prima jumatate a anului

05 august 2002

Primele sase luni ale acestui an au reprezentat o noua perioada de succes pentru Alpha Bank in Romania. Activele totale ale bancii au crescut in primele sase luni cu 26%, atingand suma de 375 de milioane de dolari. Creditele acordate de banca clientilor au crescut si ele, cifrandu-se azi la 235 de milioane de dolari, cu 19% mai mult decat in decembrie 2001. O alta crestere importanta s-a inregistrat in situatia depozitelor care au sporit cu 21% fata de luna decembrie a anului trecut, insumand 157 de milioane de dolari. Cota de piata a bancii, din perspectiva creditelor in valuta acordate, este de peste 8.5% si isi continua cursul ascendent.


Banca a continuat sa investeasca in deschiderea de noi sucursale, urmandu-si politica de extindere in sectorul retail. De la 1 ianuarie 2002 banca a deschis 5 noi sucursale in diferite orase din tara. Actualmente, banca detine 14 sucursale si isi planifica sa mai inaugureze cel putin alte 3 puncte de lucru pana la sfarsitul anului. Incepand cu anul 2001, investitiile bancii in echipamente si alte mijloace fixe s-au cifrat la 6 milioane de dolari. Pe langa aceste investitii puternice, profitul inregistrat de banca pe primele sase luni este asemanator celui din prima jumatate a anului trecut, adica peste 3 milioane de dolari. Fondurile proprii, incluzand aici profitul, au crescut de la 43,4 milioane dolari, cat erau in 1 ianuarie 2002, la 46,7 milioane de dolari la data de 30 iunie anul curent. 


Numarul clientilor a crescut si el. Banca are astazi peste 26.000 de clienti. Mai mult de jumatate dintre acestia poseda deja carduri Visa si Visa Electron emise de Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania a demonstrat inca o data ca si-a consolidat pozitia de frunte pe care o detinea pe piata creditelor pentru locuinte. Produsul Alpha 810 Housing a inregistrat o crestere excelenta, tinand cont de faptul ca a fost lansat doar la sfarsitul lunii septembrie 2001. Pana la data de 30 iunie anul curent, peste 600 de clienti si-au cumparat, construit sau renovat case cu banii primiti de la Alpha Bank Romania. "Cu o rata de rambursare fixa si o dobanda competitiva, creditul pentru locuinte acordat de Alpha Bank s-a dovedit a fi un produs foarte bun. Suntem foarte mandri de acest produs si dorim sa-l dezvoltam in continuare astfel incat din ce in ce mai multi romani sa aiba posibilitatea de a-si cumpara sau construi casa pe care si-au dorit-o intotdeauna. Produsul ne-a aratat ca in Romania exista o piata buna a creditelor pentru locuinte, iar in ceea ce ne priveste dorim sa mentinem locul de frunte detinut. Desi creditele pentru locuinte ocupa deocamdata doar o mica parte din portofoliul nostru de credite, dorim sa marim cota de piata pe care o detinem in acest sector", a declarat Presedintele bancii, domnul Eleftherios Ioannou. 

Dupa semnarea acordului cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru linia de credit adresata Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Alpha Bank Romania a initiat programul de creditare a acestor companii pentru a le sustine in dezvoltarea afacerilor proprii. Introdus de abia in luna martie a acestui an, programul a devenit deja foarte activ. 


Politica bancii va ramane in continuare axata pe mentinerea unei puternice culturi corporatiste, dezvoltand in acelasi timp finantarile adresate sectorului IMM-urilor. 


Imprumutand din experienta in activitatile comercial-bancare a actionarilor sai, Alpha Bank Group din Grecia si banca italiana Monte dei Paschi di Siena, Alpha Bank Romania va continua sa aduca pe piata romaneasca produse si servicii inovative.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele