Centru media

    

Alpha Bank se extinde in Constanta

10 octombrie 2002

Alpha Bank a inaugurat azi o agentie in rada portului Constanta, in cladirea Navlomar, la parter. Aceasta este cea de-a doua prezenta a bancii in municipiul de pe litoral, dupa deshiderea primei sucursale in 1995. 


Cel mai mare port al Marii Negre, o adevarata poarta economica spre lume, Constanta a atras atentia Grupului Alpha Bank si a determinat o sporire a investitiilor pentru a sustine dezvoltarea afacerilor pe plan local. Agentia din Portul Constanta se alatura astfel marii familii Alpha Bank, devenind cel de-al 14 punct de lucru al Grupului in Romania. 


Cu active de peste 30 de miliarde de Euro in toata lumea si un capital de 1,9 miliarde de Euro, Alpha Bank Group este cea mai mare banca privata din Grecia si se afla printre primele grupuri financiare din Europa de Sud-Est. Grupul are subsidiare in aproape toate tarile din Sud-Estul Europei, in Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii. Subsidiara din Romania este investitia cu cea mai dinamica rata de crestere. Avand in vedere previziunile economice pozitive pentru Romania, investitia Grupului poate sa devina cea mai atragatoare din aceasta regiune. Iata, asadar, ca de azi inainte cetatenii si companiile din Constanta vor beneficia de o serie complet noua de produse si servicii oferite de o banca europeana cu 123 de ani de experienta. 


Presedintele Alpha Bank Romania, domnul Eleftherios Ioannou, si Viceprimarul Constantei, domnul Aurel Butnaru, au taiat panglica inaugurala a sucursalei. Domnul Ioannou le-a urat colegilor din agentia portuara succes si cat mai multe realizari, iar companiilor prezente le-a transmis urmatoarele: "In 1995 Alpha Bank Group a deschis prima sucursala la Constanta. Azi inauguram si agentia din Port. Aceste investitii reprezinta declaratia noastra de incredere in regiunea Constantei si demonstreaza hotararea bancii de a ajuta business-ul din judetul dumneavoastra. Am venit aici pentru a ramane, pentru a oferi servicii de calitate si pentru a face afaceri profitabile. Toate acestea le vom face impreuna cu dumneavoastra, clientii nostri din Constanta si din Romania, deoarece nu putem creste decat impreuna", a afirmat Presedintele Ioannou.

In cuvantul sau, domnul Aurel Butnaru a amintit de colaborarea foarte buna intre Romania si Grecia, care este in continua dezvoltare, subliniind importanta experientei pe care a acumulat-o Grecia in sustinerea armatorilor si companiilor de shipping. Viceprimarul a multumit bancii pentru decizia de a-si spori activitatea in Constanta si a urat la randul sau succes noii agentii.


Alpha Bank Romania are in prezent 14 sucursale in tara si isi propune sa deschida alte 4 in acest an in Brasov, Bacau, Oradea si Otopeni.

Principalii actionari ai Alpha Bank Romania sunt:

  • Alpha Bank Group - 95%
  • Banca Monte dei Paschi di Siena ~ 5%

 

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele