Centru media

    

Alpha Bank isi rasplateste clientii cu o asigurare de viata gratuita

20 noiembrie 2002

Alpha Bank​ sarbatoreste un an de la lansarea creditelor pentru locuinta Alpha 810 Housing

Cu acesta ocazie, Alpha Bank Romania ofera tuturor clientilor sai actuali o polita de asigurare de viata gratuita care sa acopere proportional suma imprumutata ce a ramas de platit. Banca a decis sa ofere, prin intermediul companiei sale de asigurari – Alpha Insurance, acest bonus ca semn al foarte bunei colaborari cu clientii sai care au contractat credite pentru locuinta. Este pentru prima data pe piata romaneasca cand o banca ofera un astfel de bonus clientilor proprii. 


Beneficiul pe care banca il ofera clientilor este substantial. De exemplu, daca un client a contractat un credit de 20.000 de dolari si isi cumpara o asigurare separat, acest cost poate fi intre 1.6%-2% pe an din valoarea sumei pe care a imprumutat-o. Asta inseamna un cost total de 3000 de dolari pentru un credit pe 10 ani.


De asemenea, cu aceasta ocazie banca a facut cunoscute si conditiile pentru viitorii clienti: urmatoarele 500 de persoane care vor contracta credite pentru locuinta vor primi si ele acest bonus de asigurare de viata; pragul de maximum 50.000 de dolari pentru contractarea unui credit a fost desfiintat – persoanele fizice vor putea de acum sa imprumute orice suma care poate fi returnata in functie de venitul lor net pe luna. Venitul net lunar se compune din salariu, contracte de colaborari, drepturi de autor, dividende sau orice alte surse de venit legale.


Pentru a urgenta analiza de credit pentru fiecare cerere in parte, ofiterii de credit din sucursalele Alpha Bank Romania vor da raspunsuri cu privire la bonitatea clientului pe loc, cu conditia ca persoana respectiva sa ofere informatii corecte in acel moment. Daca o cerere este acceptata, clientul va putea sa traga imprumutul in maximum 7 zile lucratoare din ziua in care el aduce toate documentele necesare pentru a-si sustine afirmatiile facute la inceput. Astfel, perioada de asteptare pentru primirea efectiva a banilor se va diminua considerabil.


Presedintele bancii, Eleftherios Ioannou, a enumerat trasaturile acestui produs de mare succes: "In primul rand noi nu cerem giranti. Noi ne alegem clientii si avem incredere in ei. Nimeni nu vrea sa-si puna rudele sau prietenii drept giranti pentru zece ani de zile! In al doilea rand, noi oferim o rata fixa a dobanzii timp de zece ani. Clientii nostri stiu cat platesc acum si cat vor plati maine sau peste zece ani. Platesc aceeasi rata fara nici o schimbare. Acest lucru le ofera incredere si siguranta. In prezent ratele dobanzilor pentru dolari si Euro au foarte mici tanse sa mai scada. Din contra, ele pot creste foarte mult. Noi am fixat aceste dobanzi spre binele clientilor. Nu in ultimul rand, clientii care intra in sucursalele noastre vad angajati care le zambesc si care ii servesc prompt. Asta pentru ca stim sa ne apreciem partenerii. Respectam alegerea lor de a lucra cu noi si ii recompensam pentru aceasta". 


"Cu acest produs ne consolidam pozitia de lider pe piata creditelor de locuinta. Cifrele pe care le avem ne arata ca produsul nostru a fost ales de peste 1000 de persoane. Incepand cu luna mai a acestui an avem o rata lunara de crestere de 20% la vanzarea creditelor de locuinta. Din octombrie 2001 acest produs a contribuit cu 5% la dezvoltarea portofoliului de credite al bancii. In viitor vom continua sa imbunatatim acest produs prin a-i atasa noi facilitati pentru a face viata clientilor nostri mai usoara", a adaugat Vicepresedintele bancii, Sergiu Oprescu.


In continuare, Directorul General al Alpha Insurance Romania, domnul Gerasimos Gazis, a afirmat ca acest bonus pentru creditele de locuinta a fost primul produs pe care compania de asigurari l-a lansat pe piata romaneasca si ca o serie de alte produse si servicii vor fi oferite curand clientilor Grupului Alpha Bank si publicului larg.


Alpha Bank Romania ofera, de asemenea, imprumuturi pentru loc.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele