Centru media

    

Alpha Bank Romania primeste un premiu din partea Deutsche Bank

14 mai 2003

Alpha Bank Romania a primit primul premiu pentru "remarcabila performanta in procesarea platilor externe" din partea Deutsche Bank, drept recunoastere a modului in care a operat transferurile internationale de plati

Scrisoarea adresata de Deutsche Bank subliniaza faptul ca Alpha Bank Romania exceleaza in calitatea mesajelor transmise pe relatia bilaterala, aratand totodata importanta acuratetii procesarii platilor (Straight Through Processing) in mediul financiar international. 

Este pentru a sasea oara cand Alpha Bank Romania este felicitata pentru inalta performanta de care a data dovada in procesarea transferurilor internationale de plati. Alte scrisori primite anterior din partea Commerzbank si JP Morgan Chase includeau si ele Premii pentru Recunoasterea Calitatii acordate pentru aceleasi activitati. In anul 2000 Commerzbank a felicitat Alpha Bank Romania pentru performanta sa: 100%! din transferurile efectuate catre Commerzbank au fost corecte si nu au necesitat verificari suplimentare. JP Morgan a oferit premii anuale bancii Alpha Bank Romania intre 1999-2002 pentru excelentele rezultate in procesarea platilor externe.

Rata de succes a procesarii platilor externe (Straight Through Processing rate) arata cate ordine de plata din numarul total au fost transmise corect, astfel incat banca partenera sa realizeze procesarea automata, economisind in acest mod timpul necesar verificarilor si corecturilor. 

Principalii actionari ai Alpha Bank Romania sunt:

  • Alpha Bank Group ~ 96.5%
  • Banca Monte dei Paschi di Siena ~ 3.5%

Ultimele stiri

Vezi toate articolele