Centru media

    

Alpha Bank finanteaza constructia de drumuri judetene in Romania

03 iulie 2003

Alpha Bank Group a finalizat cu succes primul imprumut pe termen lung acordat de o banca greceasca, in valoare de USD 50.000.000 si cu o durata de 10 ani, avand ca beneficiar Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei din Romania. Imprumutul, a fost semnat recent la Bucuresti si este garantat in totalitate de statul roman.

Scopul finantarii este implementarea programului de dezvoltare si reconstructie a infrastructurii rutiere in vederea refacerii drumurilor judetene si comunale din tara si este considerat a avea o importanta strategica in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Finantarea va fi utilizata de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei si va avea drept beneficiari finali Consiliile Judetene. "Este un credit pe termen de 10 ani, cu trei ani de gratie, destinat finantarii pavajelor de drumuri judetene si comunale, un proiect foarte important pentru dezvoltarea comunitatilor locale" a afirmat Presedintele Executiv al Alpha Bank Romania, Eleftherios Ioannou.

La realizarea acestei tranzactii foarte importante de catre Alpha Bank Group au contribuit in mod special sprijinul continuu acordat de banca statului roman si participarea bancii la subscrierea de obligatiuni pe piata primara. Nu in ultimul rand, istoria bunelor relatii cu statul roman a consemnat organizarea si participarea la credite sindicalizate in favoarea Romaniei si a intreprinderilor mari de stat sau independente. Presedintele Ioannou a amintit ca sprijinul pe care Alpha Bank Romania l-a acordat pana in prezent statului roman si companiilor de stat se ridica la 350 de milioane de Euro.

Alpha Bank Romania este considerata una dintre cele mai mari banci ale Romaniei partener de incredere pentru statul roman dar si pentru cele mai importante companii din tara.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele