Centru media

    

Alpha Bank Romania: 2004 - cel mai mare profit din ultimii 11 ani

07 martie 2005

Alpha Bank Romania a inregistrat o performanta remarcabila in anul 2004, atat in ceea ce priveste rezultatele financiare cat si a cresterii volumului de afaceri. In conformitate cu standardele internationale de raportare financiara, activele bancii au crescut cu 35%, atingand valoarea de 732 milioane de Euro, depozitele au sporit cu 55% situandu-se la 334 milioane de Euro, iar in ceea ce priveste creditele cresterea a fost de 32%, valoarea lor la sfarsitul anului 2004 fiind 490 de milioane de Euro. 

Remarcam in mod particular cresterea afacerilor in domeniul retail banking, adica pe sectorul persoanelor fizice si IMM-urilor, unde am inregistrat cresteri de 104% pentru creditele de consum si 74% pentru creditele pentru locuinta. 

Profitul net inainte de taxare s-a situat la valoarea de 21,4 milioane de euro, cu 60% mai mult decat in 2003, iar profitul net a fost de 16,4 milioane de euro, de 3,3 ori mai mare decat cel din 2003.

Planul de afaceri pe urmatorii 3 ani include investitii substantiale in noi sucursale, tehnologie moderna, pregatirea angajatilor dar si in dezvoltarea si introducerea de noi produse si modalitati de distributie alternative. Seriozitatea, flexibilitatea si calitatea serviciilor raman obiectivele noastre cheie" a afirmat Presedintele Executiv al Alpha Bank Romania, domnul Christos Giampanas. Domnul Giampanas a mai precizat ca banca va deschide in curand noi sucursale din dorinta de a junge cat mai aproape de clientii sai.

Alpha Bank Romania apartine celui mai mare grup financiar privat din Grecia, Alpha Bank Group, care are o prezenta importanta in tari precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cipru, Serbia, Bulgaria, Albania si FYROM.

 

 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele