Centru media

    

Liber de vama de la Alpha Bank Romania

25 iulie 2005

Alpha Bank Romania a lansat de curand produsul ALPHA CUSTOM destinat sa sprijine firmele in a-si deconta electronic datoriile vamale pentru a economisi timp si bani in relatia lor cu autoritatile vamale si pentru a-si putea derula afacerile cat mai repede.

Banca a semnat o conventie cu Autoritatea Nationala a Vamilor prin care in majoritatea punctelor vamale va fi instalata o aplicatie informatica ce va permite Birourilor Vamale sa utilizeze forma electronica a Ordinului de Plata pentru Trezorerie pentru a acorda „liber de vama" companiilor care importa sau exporta bunuri si care sunt clienti ai Alpha Bank Romania. ALPHA CUSTOM este aplicatia care permite transferul electronic al datelor intre banca si birourile vamale, punand la dispozitia acestora vizualizarea mesajelor electronice transmise de banca in formatul agreat in comun. In acest mod clientii pot obtine eliberarea bunurilor din vama in maxim o ora dupa ce banca a transmis dovada platii taxelor efectuata de compania respectiva. 

Serviciul ALPHA CUSTOM este oferit gratuit clientilor bancii. Accesul la acest serviciu este extrem de usor, deoarece clientii trebuie sa completeze doar un Ordin de plata si nimic mai mult. Beneficiind de facilitatile serviciului de Internet Banking ALPHA CLICK clientii pot face plata obligatiilor vamale direct de la firma sau de acasa, economisind astfel timp. Datorita vitezei cu care se aproba plata, clientii vor economisi bani si din taxele de depozitare a marfurilor in vama. Aceasta este, de fapt, directia de dezvoltare in viitor a produselor si serviciilor Alpha Bank, caracterizate prin utilizare simpla, viteza si flexibilitate. 

Alpha Bank Romania pune la dispozitia fiecarui birou vamal mentionat in conventie, in fiecare zi bancara, la intervale de 60 de minute, intre orele 09:30 si 16:00, cate un fisier cu incasarile procesate pana la ora respectiva. Informatia electronica primita va reprezenta dovada necesara pentru acordarea liberului de vama pentru companiile cliente ale bancii, inlocuind copia clasica a Ordinului de plata.

In cadrul conventiei sunt incluse urmatoarele 15 puncte vamale in care exista instalata aplicatia ALPHA CUSTOM: ARAD, BAIA MARE, BANEASA , BUCURESTI ANTREPOZITE, BUCURESTI SUD, CLUJ-NAPOCA, CONSTANTA PORT, CONSTANTA SUD, GIURGIU ZONA LIBERA, IASI, ORADEA BAZA, OTOPENI CALATORI, SIBIU, TIMISOARA BAZA , TIRGURI SI EXPOZITII.

In viitorul apropiat si alte puncte vamale vor avea instalata aplicatia ALPHA CUSTOM astfel incat in cel mai scurt timp posibil toate cele 78 de puncte vamale ale Romaniei sa fie incluse in program.

Ultimele stiri

Vezi toate articolele