Centru media

    

Alpha Bank Romania se extinde rapid conform obiectivelor strategice, sporindu-si fondurile proprii cu 126 de milioane de Euro

03 octombrie 2005

Alpha Bank Romania isi consolideaza fondurile proprii printr-o marire a capitalului social de 66 de milioane de euro si un imprumut subordonat de 60 de milioane de euro, ridicand astfel valoarea totala a fondurilor proprii la 240 de milioane de euro.

Cu o piata de 22 de milioane de oameni, Romania este un important centru de dezvoltare in regiunea Europei de Sud-Est. Avand in vedere iminenta intrare a Romaniei in Uniunea Europeana perspectivele sectorului financiar-bancar sunt excelente. Mai mult chiar, activitatile de retail bancar se dezvolta rapid. Noi produse adresate investitiilor si depozitarii vor imbogati oferta bancii, creditele pentru locuinta si cele de consum preluand treptat rolul principal.

Alpha Bank Romania a fost infiintata acum 12 ani si a reusit sa creeze o afacere profitabila cu 30 de sucursale, pe care le va avea la finele anului curent, si sa atinga o cota de piata de aproape 4%. In 2004 activele, creditele si depozitele bancii au crescut cu 40% si respectiv 35% si 45%. Sectorul retail banking a inregistrat o activitate de succes, creditele pentru locuinte si cele de consum crescand cu 100%.

In acest context, mai mult decat dublarea capitalului bancii va permite investitii si mai mari in aceasta dinamica a cresterii aflata inca la inceput. Alpha Bank a decis sa extinda folosirea canalelor alternative de distributie, sa dezvolte noi sisteme si sa angajeze personal suplimentar in Romania. Banca intentioneaza sa aiba 150 de sucursale la finele anului 2008.

Alpha Bank a fost prima banca straina care a venit in Romania, iar intentiile sunt de a continua extinderea afacerilor in aceasta tara, creand pe parcurs valoare pentru clienti, angajati si economia romaneasca. Alpha Bank Romania are experienta si hotararea de a reusi in Romania asa cum Alpha Bank a reusit in Grecia de peste 125 de ani. 

Ultimele stiri

Vezi toate articolele